Afyonkarahisar Ömer Gecek termal havzasında yapımına başlanan ve tamamlandığında bin 200 kişinin istihdam edilmesi hedeflenen 2 bin 500 yataklı, Salutaris Termal Turizm Kompleksi projesi basına tanıtıldı. 60 milyon dolara malolması planlanan yatırımın tamamlandığında tesisin Türkiye ve Avrupa'nın sayılı tesislerinden biri olacağı belirtildi.
Garden Kale Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek kompleksin detayları hakkında bilgi veren Sayez A.Ş İcra Kurulu Başkanı Ekrem Yüce ve yönetim kurulu üyeleri, kompleksin Afyonkarahisar ekonomisi ile birlikte ülke ekonomisine önemli bir katma değer katacağını vurguladı. Kompleksin tam anlamıyla 2014 yılının ilk yarısında faaliyete geçeceğini ve bin 200 kişinin istihdam edileceğinin hedeflendiğini söyleyen Sayez A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Ekrem Yüce, 2 bin 500 yatak kapasitesi ile Türkiye ile birlikte Avrupa'nın en yüksek yatak kapasiteli tesisi olacağını belirtti.
Yatırım için başta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte yerel yönetimin her kademesinden büyük destek gördüklerini dile getiren Yüce, projenin 4 ana yapıdan oluştuğunu kaydederek, "Kompleksimiz apart üniteleri, devre üniteleri, otel ünitesi ve kür merkezi olmak üzere 4 ana yapıdan teşekkül halindedir. İçerisinde aynı zamanda kongre ve sergi salonları bulunmakta. 10 bin metrekare üzerinde bir kür merkezi ayrı müstakil bir binada faaliyetimiz bulunmaktadır. Yaklaşık 92 dönüm imarlı ruhsatlı programımızla birlikte ruhsatın dışındaki arsa alanlarımızla birlikte ve içinde kalan kür parkı ile 150 dönümlük bir arsa üzerinde yapılaşmamızı ilerletmeyi düşünüyoruz. Böylesine büyük bir alan içerisinde çok farklı bir sosyal etkinlikleri programımıza dahil etmiş bulunuyoruz"
Yüce, yatırımın Afyonkarahisar'a yapılması ile ilgili şunları söyledi: "Ömer Gecek havzası önemli bir su havzası olarak bilinmektedir. Su değeri üniversitedeki akademisyen profesörler tarafından tescili yapılmış teyidi yapılmış, insan sağlığına oldukça fazla katkısı bulunmaktadır. Sağlık anlamında bu bölgedeki suyun birçok rahatsızlığa iyi geldiğini aynı şekilde bu otoriteler tarafından ilan edilerek, belgelendirilmiştir. Bununla birlikte Zafer Bölgesel Havalimanı bölgemize en yakın ulaşım alanıdır ve tesis olarak havaalanına en yakın tesislerden biri olmak durumundayız."
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hızlı tren güzergahının geçen günlerde ilan edildiğini anlatan Yüce, şöyle konuştu: "Ömer Gecek istasyonu bizim bölgemize çok yakın olması dolayısı ile de tesisimizin bu konudaki önemini değerini daha da artırmaktadır. İnşaatımızın proje aşamasındaki fizibiliteleri gerçekleştirilmiştir. Devre üniteleri yaklaşık 40 milyon dolar otel kür merkezi üniteleri ise yaklaşık 20 milyon dolar bir maliyet gözükmekte. Toplamında en iyi şartlarda 60 milyon dolarlık bir yatırım ön görülmektedir."
(GC-SK-HO-Y)

28.01.2013 16:49:23 TSI

Editör: Wan Haber