Sefer sayısını arttırarak Gaziantep'e insanları daha çok ulaştırmayı hedefleyen Anadolujet, "Türkiye Uçuyor Buluşmaları" adını verdikleri tanıtım toplantılarının ilkini Gaziantep'te gerçekleştirdi.
Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen buluşma, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, THY Bölgesel Uçuşlar Başkan Vekili İbrahim Doğan, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, PWC Türkiye Aile Şirketi Hizmetleri Direktörü Mehmet Karakurt, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkez Müdürü Gökhan Doğan ve çok sayıda KOBİ ile firma yetkilisi katıldı. Gaziantep'in kültür ve sanat yönü ile bir çekim merkezi konumuna geldiğini ifade eden Güzelbey, ticaret ve sanayi bağlantılı insanların kentte geldiğini, ancak bunun yanında yaşanabilir bir kent görmelerinin önemli olduğunu kaydetti. Markalaşma ve kurumsallaşma yolunda daha büyük hedeflere ulaşmak için Gaziantepli işadamları ve girişimcilerle birlikte birçok program ve projelerle işbirliği yaptıklarını işaret eden Başkan Güzelbey, hep birlikte Gaziantep'i farklı bir kent yaptıklarını belirtti. Anadolujet yetkililerine teşekkür eden Güzelbey, "Anadolujet ülkemiz insanlarının uçağa binmesine çok büyük vesile oldu. Mesafeleri kısalttı. Bunda tabii ki sizin çok büyük katkınız oldu. Ülkemizin bir iftihar kaynağı oldu havacılık sektörü. Ben herkesi kutluyorum" dedi.
Gaziantep'te 'ilk'leri ve 'en'leri yaparak Gaziantep'in yaşanabilir bir kent olmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Güzelbey, Gaziantep'i gezen ve gezegenevi ve bilim merkezi, Zeugma mozaik müzesi gibi projeleri çok beğendiklerini belirten Anadolujet yetkililerine, "Planetaryum Türkiye'de ilk sivil bilim merkezi olma özelliğini taşıyor. Ama şimdi burayı yenilemek ve yeni unsurlar ekleme ihtiyacı hissediyoruz. İşte bu da Gaziantep'teki inavosyonun ne demek olduğunun bir belirtisi. Türkiye'de hiçbir yerde yokken biz de vardı. Ama biz onla yetinmiyoruz, oraya şimdi ciddi bir bütçe ayırıyoruz. Orayı baştan yenileyeceğiz. Oradaki mevcut olan dokümanları da mevcut olan ekipleri de doğudaki bir ilimize götürmenin sözünü veriyoruz" dedi.
Program sonrasında Gaziantep'e yaptığı hizmetlerden dolayı ve programın ana sponsoru olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey plaket ve uçak maketi hediye edildi. Başkan Güzelbey, "Bu ödülü hayatımın çok önemli bir anısı olarak düşünüyorum" dedi.
(İHA-AŞ-Y)

30.01.2013 14:59:54 TSI

Editör: Wan Haber