Türkiye Kayak Federasyonu 2016 faaliyet programında yer alan Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası, Erzurum Palandöken Kayak Tesisleri’nde 11 ilden 560 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası’na katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı sporcularından Şeyda Tekçe, U16 kızlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü, U18 kızlar kategorisinde de Serap Keve Türkiye üçüncüsü olarak önemli başarılara imza attılar.

Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası’nda önemli başarılara imza atan sporcular Şeyda Tekçe ve Serap Keve, Kayak İl Temsilcisi İsa Aşkan, antrenörler Mehdi Tekçe, Harun Sütçü ve Abdullah Kuvanç, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret ettiler.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı sporcu ve antrenörler ile birlikte makamında ziyaret eden Kayak İl Temsilcisi İsa Aşkan, “Türkiye Kayak Federasyonumuz tarafından 2015 ve 2016 yılları içerisinde sporcularımız ve antrenörlerimiz ilimiz adına birçok yarışmalara katılarak farklı kategorilerde bir Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği, üç Türkiye üçüncülüğü, iki Türkiye dördüncülüğü madalyası kazanan sporcularımız sezonu iki Türkiye üçüncülüğü ile kapattılar” dedi.

Makamında başarılı kayakçı ve antrenörleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “İlimiz adına kayak branşındaki başarı çıtamızı yükselten başta antrenörlerimiz olmak üzere bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. İlimizde kayak takımımızın bu yıl içerisindeki kazanmış oldukları başarılarının gelecek yıllarda daha da artacağının kanaatindeyiz. Hedefimiz milli takımımızda ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil eden milli sporcumuz Ömer Ayçiçek gibi daha çok sporcularımızın yer almasıdır. İnşallah sporcularımızın bu azimli ve kararlı istekleri ile bu hedefimiz gerçek olacaktır. Sporcularımızın gelecekte Van’ımız ve ülkemiz adına daha önemli başarılara imza atacaklarına sonuna kadar inanıyoruz. Sporcularımızın böylesi gurur verici başarılara imza atmalarında emekleri olan bütün antrenörlerimize, il temsilcimize ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Türkiye Kayak Federasyonu yetkililerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber