Seramik sektörünün yol haritası niteliğindeki 'Türkiye Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı', Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından 21 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da kamuoyuna açıklanacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 15 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'ndaki görüş ve değerlendirmeler doğrultusunda nihai hale getirilen "Türkiye Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2012-2016"nın Yüksek Planlama Kurulu'nun 22 Ekim 2012 tarihli kararı ile onaylandığı hatırlatıldı. Türkiye seramik sektörünün yeni stratejisinin dünyadaki, AB'deki ve Türkiye'deki gelişmelerin analizlerine dayanan katılımcı bir yaklaşımla hazırlandığı, hazırlık sürecinin tüm aşamalarında kamu ve özel sektör temsilcilerinin görüşlerine başvurulduğu belirtilen açıklamada, bu stratejinin ilgili kurumların uyumlu çalışmasıyla hayata geçirilmesinin sağlanacağı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Türk seramik sektörünün imajını yükseltmek ve küresel pazar payını artırmak vizyonu çerçevesinde 2012-2016 yıllarını kapsayan Türkiye Seramik Sektörü Stratejisi Belgesi'nin genel amacı, 'iç ve dış pazarda sağlıklı büyümeyi sağlamak ve türk seramik sektörünün rekabet gücünü artırmak' olarak belirlenmiştir. Bu vizyona ve genel amaca yönelik olarak; 'kalite ve verimliliğin artırılması', 'iç ve dış pazarda ticaret ve rekabet şartlarının korunması ve iyileştirilmesi' şeklinde iki hedef tespit edilmiştir. Türkiye Seramik Sektörü Stratejisi'nin genel amacını ve dolayısıyla hedefleri gerçekleştirmek üzere seramik sektörünün güçlü ve zayıf yönleri ile sahip olduğu fırsatlar ve karşı karşıya kaldığı tehditler göz önünde bulundurularak hazırlanan hedeflere yönelik toplam 27 adet eylem belirlenmiştir. Söz konusu eylemler enerji girdi maliyetlerini azaltacak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimini teşvik edecek ve sektörün rekabet gücünü artıracaktır. Diğer taraftan bu eylemler, sanayide yerli kullanım oranını artıracak, çevresel projelere destek verecek ve sektörün ihracat yapmasını kolaylaştıracaktır."
(CC-E)

19.01.2013 10:38:04 TSI

Editör: Wan Haber