Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, evde bakım hizmetlerinin sosyal güvence kapsamına alınmasını istedi.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Herkes İçin Eğitim Derneği'ni ziyaret edip, dernekte bulunan öğrencilere hediyeler veren Genel Başkan Boyraz, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2002 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unun, Marmara bölgesi nüfusunun ise yüzde 13.11'inin engelli olduğunu belirtti. Hükümetin kendilerine verilen parayı sadaka gibi görmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getiren Boyraz, "Sakatlanmak, sakat doğmak ve sakat kalmak hiç kimsenin şahsi tercihi değildir. Bir gecekonduya gidilerek oradaki insanların basın mensuplarının önünde başlarının okşanması ile ülke idare edilemez. Eğer biz bugün üçüncü dünya ülkelerine boy boy afişlerle yardım toplayabilen bir ülke isek dönüp kendimize bakmalıyız" dedi.
Özürlü ve bakıma muhtaç kişiler için uygulanan evde bakım hizmeti hakkında da görüşlerini açıklayan Boyraz, bunun gecikmiş bir uygulama olduğunu ve sistemin aksayan yönlerinin ele alınması gerektiğini vurguladı. Evde bakım işlemlerinin sosyal güvence altına alınmasını isteyen Boyraz, "Kişi başı 380-390 TL geliri olanlara maaş bağlanamıyor. Günümüz geçim şartlarına göre sistem yeniden düzenlenmelidir" dedi.
(TK-MŞ)

06.02.2013 14:01:42 TSI

Editör: Wan Haber