ABD Sağlık Ataşesi Prof. Dr Adnan Çinal, Türkiye'nin sağlıkta çağ atladığını belirterek, "Avrupa'da bir koroner bypass olmak için hasta 6 ay bekletiliyor. Biz de ise bugün anjiyo olun ertesi gün ameliyat olabilirsiniz. Amerika'da bile bu kadar iyi sağlık hizmeti yok" dedi.
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Alagöz, ABD Sağlık Ataşesi Prof. Dr Adnan Çinal'ı makamında ziyaret ederek, BUSAT ve Bursa'daki sağlık turizmi yatırımları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Adnan Çinal, dünyada 100 milyar dolarlık küresel sağlık turizmi pazarında Türkiye'nin payının giderek arttığına dikkat çekerek, "Türkiye'deki yetişmiş insan gücü, genç nüfusu, kaliteli ve iyi hizmet anlayışının yanı sıra, coğrafi konumunun getirdiği avantajlar, sıcak su kaynakları ve iklim de bu tercihlerde etkili olmaktadır" dedi.
Türkiye'nin sağlık turizmi ve yaşlı turizmde büyük bir potansiyeli olduğuna dikkati çeken Çinal, sağlık turizmi sektörünün her yıl yüzde 6 ila yüzde 12 arasında büyüdüğünü kaydetti. Türkiye'de kamu ve özelde toplam 240 kalp merkezi bulunduğunu anlatan Çinal, ''Biz de yapılması gereken her şey yüksek kalitede yapılıyor. Avrupa'da bir koroner bypass olmak için hasta 6 ay bekletiliyor. Bizde ise bugün anjiyo olun ertesi gün ameliyat olabilirsiniz. Amerika'da bile bu kadar iyi sağlık hizmeti yok'' diye konuştu.
Prof. Dr. Adnan Çinal, Türkiye'nin maliyetler açısından pazarda çok rahat rekabet edebileceğini, sıcak su turizmi ve geriatri turizmi ile ön plana çıkabileceğini sözlerine ekledi. Çinal, "Kaynaklarımızı ve sağlık kuruluşlarımızı tanıtmak için adımlar atmalıyız. Amerika'daki özel sigorta şirketleriyle, Türkiye'deki kamu ve özel hastane yöneticileri ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesinin önemi büyük" dedi.
Sağlık turizmi için yüksek okulların kurulması ve bu bakımı yapabilecek kişilerin yetiştirilmesi gerektiğini altını çizen Çinal, BUSAT'ın çalışmalarını internetten takıp ettiğini ve başarılı bulduğunu söyledi.
(YS)

04.01.2013 15:36:28 TSI

Editör: Wan Haber