Türkiye Olimpiyat Derneği, 2013 yılının ilk toplantısını Marmara Yelken Kulübü'nde yaptı.
Toplantıya Türkiye Olimpiyat Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek'in yanı sıra, Türkiye Olimpiyat Derneği İkinci Başkanı Yrd. Doç. Malik Beyoğlu, Türkiye Olimpiyat Derneği Genel Sekreteri Dario Porsemay ve Türkiye Olimpiyat Derneği üyeleri katıldı.
Türkiye Olimpiyat Derneği Başkanı İbrahim Öztek, amaçlarını anlatarak başladığı konuşmasında, gençleri ve çocukları spora teşvik etmek istediklerini belirterek, "Türkiye Olimpian Derneği, Türkiye olimpian kurumlarından destek alan, Türkiye'de sporun önde gelen Türkiye milli olimpiyat paralelinde çalışmalarını sürdüren bir dernektir. Bu derneğin amacı, özellikle olimpiyat oyunlarında görev almış sporcu, hakem, antrenör ve basın mensubu olmak üzere Türk sporuna hizmet etmiş kişileri toplamaktır. Bizim amacımız olimpik felsefenin esası, spor ve kültür eğitimi ile bedene, ruha ve zihne özgü nitelikleri yücelterek, evrensel temek ahlak ilkelerine saygılı nesiller yetiştirmek. Bu doğrultuda sporun her çeşidini gençlere tanıtmak onlara olimpiyat doğrultusunda katkıda bulunmak. Olimpizm hareket ve ideallerinin gerçekleşmesi için maddi ve manevi gayret sarf ederek destek olmak. Olimpik hareketin temeli olarak iki önemli konuya inanıyoruz, birincisi spor kültürü, diğeri ise spor bilinci. Bugün yapmış olduğumuz çalışmalarda bizim en önemli hedefimiz öğrencilerdir. Küçük yaştan hattan ana kucağından itibaren spor yapabilmeleri. Sporun temeli olan atletizm ve yüzme dallarına yönelmeleri ve bunlar içinde anne babaların spor teşkilatları içinde birlikte hareket etmelerini sağlamaktır" şeklinde konuştu.
Türkiye Olimpiyat Derneği Genel Sekreteri Dario Porsemay ise, Türkiye'de amatör spor kulüplerine sponsor desteğinin çok az sağlandığına dikkat çekerek, "Spor çok evrensel bir olay. Aramızda sporu yönlendirenler var. Yönetenler var birde sporcular var. Altında da para var. Şu anda bu üçken Türkiye'de tam randımanlı çalışmıyor. Ciddi olarak işlemiyor. Amatör sporlara sponsorluk ha var ha yok. Bir tek futboldaki büyük kulüplere katkı veriliyor. Bugün Avrupa'da 50 sene evvel yapılanlar Türkiye'de bugün yapılıyor. Yinede yetersiz oluyor" açıklamasında bulundu.
(BH-RFK-S)

11.01.2013 16:03:59 TSI

Editör: Wan Haber