ANTALYA - Antalya İl Öğrenci Meclis Başkanlığı'na Muratpaşa İlçesi Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Kuyucu seçildi. Kuyucu, Milli Egemenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya'yı TBMM'de yapılacak olan Türkiye Öğrenci Meclisi toplantısında temsil edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın, 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında Antalya merkez ve ilçelerdeki okullarda ilçe temsilcisi okul meclisi başkanı 57 öğrenci belirlendi. Söz konusu öğrenciler, 5 kişiden oluşan İl Öğrenci Meclisini oluşturmak ve il öğrenci meclis başkanını seçmek üzere Muratpaşa İlçesi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde toplandı. Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen seçimlerde İl Öğrenci Meclisi'ni oluşturan 5 kişi ve okulları şöyle: Muratpaşa Gazi Anadolu Lisesi'nden Mert Kuyucu, Kepez Anadolu Lisesi'nden Ömer Faruk Turtay, Alanya Nezihe Soydan Ticaret Meslek Lisesi'nden Süleyman Oğuzhan Çetin, Döşemealtı Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nden Murat Ünal ve Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Yusuf Coşkun.

2003-2004 eğitim-öğretim yılında TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan bir protokolle Türkiye genelinde pilot uygulaması yapılan 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' 2006-2007 eğitim öğretim yılında ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda uygulanmaya başlamıştı.
CİHAN

Editör: Wan Haber