Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği Türkiye Liseler Arası Futbol Turnuvası, bayanlar yarı final grup maçları başladı.
Türkiye geneli okul takımlarının katıldığı turnuvaya, 32 takım kaldı. Gaziantep, Aydın, Çorum ve Yalova illerinde mücadele eden 11 takım gruplardan çıkarak, Türkiye şampiyonu olmak için mücadele edecek. Türkiye şampiyonu olan takım ise, Fransa'da düzenlenecek dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacak.
Gaziantep'teki gruplarda; Adana temsilcisi Kurtepe Teknik Endüstri Meslek Lisesi, Adıyaman temsilcisi Adıyaman Lisesi, Diyarbakır temsilcisi Ergani Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Hatay temsilcisi Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Meslek Lisesi, İstanbul temsilcisi Ataşehir Mevlana Kız Meslek Lisesi, Kocaeli temsilcisi İzmir Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Mersin temsilcisi Akdeniz Atatürk Lisesi, Osmaniye temsilcisi Mehmet Akif Ersoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Samsun temsilcisi İlkadım Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi, Şanlıurfa temsilcisi GAP Kız Anadolu Lisesi, Van temsilcisi Nene Hatun Kız Meslek Lisesi mücadele ediyor.
Okul Sporları Genel Koordinatörü Ali Emre Elpeze, turnuvanın Gaziantep için güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, "Toplamda 8 tane erkek takımı, 11 tane bayan takımı Türkiye liseler arası yarı final müsabakalarını oynamak için Gaziantep'e gelmiş bulunuyor. Doğu illerinden biri olması sebebiyle, bu tarz organizasyonlar ilimizde çok olmuyor. Fakat bu organizasyonun Gaziantep'te yapılması şehrimiz adına bizi de mutlu etti. Şu an itibariyle de çok güzel geçiyor. Gelen takımlarımız da memnun. Konaklama anlamında bir sıkıntı oluşmadı. Organizasyon olarak sahalarımız her türlü koşula müsait. Bu nedenle şimdiye kadar bir sıkıntı olmadan organizasyonumuzu devam ettiriyoruz" dedi.
Elpeze, amaçlarının gençlere sosyal ve sportif anlamda daha geniş imkanlar sunmak olduğunu ifade ederek, "Gençleri birer sağlıklı birey haline getirerek, sosyal yönden aktif ve kendini ifade edebilen gençler yetiştirebilmek amacıyla, bu tür organizasyonlar yapılıyor" diye konuştu.
(BB-HD-SO-Y)

14.02.2013 16:15:54 TSI

Editör: Wan Haber