Türkiye, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin bugün yeraltında gerçekleştirdiği nükleer denemeden endişeli olduğunu açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin bugün yer altında bir nükleer deneme gerçekleştirdiğini öğrenmekten büyük endişe duyulduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu denemenin, önceki iki denemeden daha kuvvetli olduğu yönündeki haberler ve bu ülkenin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği uzun menzilli füze denemesi, endişelerimizi daha da arttırmaktadır. Söz konusu gelişme Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1718, 1874 ve 2087 sayılı kararlarının açık bir ihlalidir. Kitle imha silahları ve bunların fırlatma vasıtalarının yayılmasının önlenmesine yönelik çabaları aktif şekilde destekleyen Türkiye, bu denemeyi uluslararası barış ve güvenliğe yönelik bir tehdit olarak görmekte ve şiddetle kınamaktadır. Kuzey Kore'nin bir an önce uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesini beklemekteyiz."
(DY-YHY-Y)

12.02.2013 17:46:17 TSI

Editör: Wan Haber