Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçlarında dün Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1, Fenerbahçe ise deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-0 mağlup etti. Rövanş maçları öncesi avantajı kapan iki ekibin finalde karşı karşıya gelmesi büyük bir ihtimal olarak görülüyor.

KUPA ŞAMPİYONU GALATASARAY

Son iki sezonun Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray, 16 kez ile kupayı en çok evine götüren takım oldu. 2015-2016 sezonunda dün oynanan Ziraat Kupası Yarı Final maçında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-1 yenerek finale daha yakın olan taraf oldu. Rövanş maçında Çaykur Rizespor'un finale çıkması için deplasmanda en az 3 farklı galibiyet alması gerekiyor.

GALATASARAY'IN UEFA BİLETİ KUPADAN GEÇİYOR
Süper Toto Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren Galatasaray, UEFA Avrupa Lig'ine katılmak için Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyor. Süper Lig'de son 7 maçta galip gelemeyen sarı-kırmızılılar, 41 puanla Süper Lig'in 8. sırasında bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, sezon sonuna kadar ilk 4 arasında kendine yer bulamazsa ve Ziraat Türkiye Kupası'nı da kazanamazsa Avrupa Lig'ine katılamayacak ve UEFA'dan aldığı 1 yıl men cezası da bir sonraki seneye sarkmış olacak.

FENERBAHÇE'DE HEDEF ÇİFTE ZAFER
Süper Toto Süper Lig'de 2. sırada bulunan Fenerbahçe avantajı Beşiktaş'a bıraksa da şampiyonluk yarışından vazgeçmiyor. Hem şampiyonluğu hem de Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak isteyen Fenerbahçe, dün akşam Torku Konyaspor ile Torku Arena'da oynanan kupa mücadelesini 3-0 kazanarak final yolunda büyük bir avantaj elde etti. Ziraat Türkiye Kupası'nı daha önce 6 kez müzesine götüren sarı-lacivertliler, bu sene hem kupada hem de Süper Lig'de zafer hedefliyor.

KUPA FİNALİNDE FENERBAHÇE'NİN YÜZÜ GÜLMEDİ
İki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray, bu sezon finale kalmaları durumunda kupada tarihlerinde 5. kez eşleşmiş olacak. İki ekip arasında şimdiye kadar oynanan final eşleşmelerinin 4'ünde de zafere ulaşan taraf Galatasaray oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray kupa finalinde birbirlerine karşı son olarak 2004-2005 sezonunda rakip oldu. Sarı-kırmızılı ekip bu mücadelede 5-1'lik skorla mutlu sona ulaşırken, bu skor iki takımın birbirlerine karşı oynadıkları final mücadelelerindeki en farklı sonuç olarak kayıtlara geçti.
Finali 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadı’nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası'nın Yarı Final rövanş maçlarının programı ise şöyle:

4 Mayıs Çarşamba
20.45 Galatasaray - Çaykur Rizespor
5 Mayıs Perşembe
20.45 Fenerbahçe - Torku Konyaspor

Editör: Wan Haber