Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ile Konfederasyona bağlı sendikaların Zonguldak Şube Başkan ve Yöneticileri 23 Ocak 2013 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek, 27 Ocak 2013 tarihinde Zonguldak'ta Madenci Anıtı'nda düzenlenecek olan "Emeğe Saygı Mitingi"ne destek vereceklerini açıkladılar.
Ziyarette konuşan Bacıoğlu, "Bildiğiniz gibi Genel Maden İşçileri Sendikası'nın almış olduğu karar doğrultusunda 27 Ocak Pazar günü Emeğe Saygı Mitingi düzenlenecektir. Bu mitinge Türkiye Kamu-Sen olarak desteklerimizi açıklamak üzere GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş beyefendiyi ziyarete geldik. Taşeronluk, Türkiye Kamu-Sen'in de her zaman karşı çıktığı bir sistem. Taşeronluk bize göre bir kölelik sistemi. Biz taşeronluğa, çağdaş kölelik adını veriyoruz. Bu sistemin kaldırılması, her zaman söylemlerimiz arasında yer almaktadır. Bu amaç yolunda Genel Maden-İş'in düzenlemiş olduğu Emeğe Saygı Mitinginde Türkiye Kamu-Sen'in flaması olacak. Bu mitingde her zaman olduğu gibi Genel Maden-İş Sendikamızın yanında duruşumuzu sergileyeceğiz. Tüm kamu çalışanlarını ve Zonguldak halkını Emeğe Saygı Mitinge destek vermeye ve GMİS'in yanında olmaya bekliyoruz" dedi.
Türkiye Kamu-Sen'in mitinge verdiği destek nedeniyle teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise, "Başkanın nezdinde tüm Türkiye Kamu-Sen bileşenlerine Sendikamızı ziyaret ettikleri ve 27 Ocak'ta yapacağımız mitinge verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Türkiye'de taşeronluk artık modern kölelik haline dönüştü. Taşeron demek artık ölüm demek haline geldi. 7 Ocak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi'nde630 kodunda taşeron şirketin çalıştığı sahada meydana gelen kaza bardağı taşıran son damla oldu. Bardaktan son damlanın taştığı Zonguldak'tan, Emeğin Başkenti Zonguldak'tan, emekten yana olanlara bir mesaj verebilmek için, taşeron sistemine karşı duruş anlamında bir çıkış için bu mitingi düzenliyoruz. Türk-İş'e bağlı sendikalar mitinge katılacaklarını bildirdiler, flamalarını, pankartlarını mitingde açacaklar. 4 memur sendikası konfederasyonunu, işçi sendikaları konfederasyonlarını, oda ve birlikleri, meslek örgütlerini, emekten yana olanları mitingimize davet ettik. Biz, Zonguldak'a, Emeğin Başkenti'ne yakışır miting olmasını istiyoruz. Zonguldak'ta yaşayan herkesi de mitinge davet ediyoruz. Zonguldak, bir kez daha Emeğin Başkenti unvanını layıkıyla hak ettiğini bu mitingde gösterecektir" dedi.
(SA-OA-Y)

24.01.2013 14:38:15 TSI

Editör: Wan Haber