Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) bağlı sendika üyeleri, 2013 yılı bütçesine tepki gösterdi.
Yeşilsu meydanında Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Bekir Avan, Türkiye'nin ekonomisi en hızlı büyüyen ülke olmasıyla övünen yetkililerin, diğer taraftan memurlarına ve emeklilerine gerçek enflasyonun üçte biri kadar maaş artışı öngörmesi anlaşılır ve kabul edilebilir olmadığını söyledi. Avan, şunları söyledi:
"Aralıksız olarak 10 yıldır ülkeyi dilediği gibi yöneten AK Parti iktidarının hazırladığı bütçeyle bir yıl daha geçirmeye hazırlanıyoruz. Eşit işe eşit ücret getireceği söylenen 666 sayılı KHK ile kamu görevlilerinin fazla mesaisinin, ikramiye haklarının gasp, edildiğine, sazı kurumlarda yol ücretlerinin kaldırıldığına, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi bir çok memura ise hiç ek ödeme artışı yapılmadığına şahit olduk. Kamu görevlilerini tam 6 ay boyunca sıfır zamma mahkum edip, doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 20, mazota, benzini yüzde 13, kömüre yüzde 17, oduna yüzde 21, ulaşıma yüzde 16 zam yapanların; toplu sözleşme adı altında memurlara yüzde 4 4 artışı reva görmelerini yaşadık. Şimdi bu çarpık anlayışın hazırladığı 2013 yılı bütçesi mecliste görüşülüyor. Bundan önceki 10 yılda ne gördüysek, ne yaşadıysak 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız. 2013 yılı bütçesinde, bütçe açığının ve cari açığın memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağı görülüyor. Gelecek yıl bütçesinde enflasyon hedefi yüzde 5,3 büyüme hedefi yüzde 4 ama özel tüketim vergisinde ki artış yüzde 17, KDV artışı yüzde 18 ve toplam vergilerdeki artış da yüzde 14 olarak planlanmış. Bir taraftan Türkiye'nin ekonomisi en hızlı büyüyen ülke olmasıyla övünen yetkililerin, diğer taraftan memurlarına ve emeklilerine gerçek enflasyonun üçte biri kadar maaş artışı öngörmesi anlaşılır ve kabul edilebilir değildir."
(FS-MEF-Y)

19.12.2012 18:17:32 TSI

Editör: Wan Haber