Türkiye Kamu-Sen Kastamonu Şubesi üyeleri, hükümetin emekliye ve kamu çalışanlarına ön gördürdüğü yüzde 3 3 oranındaki zammı protesto etti.
Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen eyleme Türkiye Kamu-Sen Kastamonu Şubesine bağlı çok sayıda üye katıldı. Gurup adına açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ercan Karabacakoğlu, "Bu meydana bazıları 10 yıl sonra türban için eylem yaptı. Muhtemelen bunun devamı da gelecektir, bekliyoruz. Eğitimdeki kıyafet özgürlüğüne gelince kamu çalışanlarından zengin vatandaşların çocuklarına aldıkları kıyafetten alabilecek imkanları var mıdır" diyerek kıyafet özgürlüğünü de eleştirdi.
Karabacakoğlu, Hükümetin 6 ay boyunca kamu görevlilerini sıfır zamma mahkUm ettiğini belirterek, "Memura toplu sözleşme adı altında yüzde 4 4 arıtışı reva gören hükümet doğalgaza, elektriğe, mazota, kömüre ve ulaşıma yüzde 20'lere varan oranda zam yapmıştır" dedi.
Hükümet tarafından hazırlanan ve hali hazırda meclis gündeminde olan 2013 merkezi yönetim bütçe görüşmeleri tartışmalı bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Karabacakoğlu, hazırlanan bütçenin kamu emekçilerine hiçbir fayda getirmediğini ifade etti.
2013 yılı merkezi yönetim bütçesinde bütçe açığının ve cari açığın memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek para ve yeni yılda uygulamaya girecek yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağını iddia eden Karabacakoğlu, 2013 yılında yüzde 5,3 enflasyon ve yüzde 4 büyüme hedefi koyan hükümetin özel tüketim vergisinde yüzde 17, KDV'de yüzde 18 ve toplam vergilerdeki artışı ise yüzde 14 olarak planladığını kaydetti.
(Vİ-OS-Y)

19.12.2012 18:31:30 TSI

Editör: Wan Haber