Türkiye Kamu Sen, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile "Eğitim Programları Projesi" kapsamında eğitim işbirliği protokolü imzaladı.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile "Eğitim Programları" Projesi kapsamında protokol imzaladıklarını açıkladı. Bostan, yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi; "Türkiye Kamu Sen İstanbul Teşkilatı olarak, Türkiye Kamu Sen'e bağlı sendikaların (Türk Eğitim-Sen, Türk Büro-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen, Türk Haber-Sen, Türk Diyanet Vakfı-Sen, Türk İmar-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Kültür Sanat-Sen, Türk Emekli-Sen) üyeleri ve birinci derecedeki yakınlarının faydalanması için bir protokol imzaladık. Protokol gereği Türkiye Kamu Sen'e bağlı sendikaların üyeleri ve birinci derecedeki yakınları, özel Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin açtığı bütün yüksek lisans, sertifika ve kurs programlarından indirimli yararlanacaktır."
YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINDAN FAYDALANILACAK
Protokol kapsamında Türkiye Kamu-Sen üyelerinin ve birinci derecedeki yakınlarının indirimli faydalanacağı yüksek lisans programlarında; Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans (İstanbul Üniversitesi ile Ortak Program), Yıldız Teknik Üniversitesi ile Ortak Programlarda; Kontrol ve Otomasyon Yüksek Lisans, Elektronik ve Haberleşme Yüksek Lisans programları yer alacak.
İşbirliği kapsamında gerçekleştirilecek olan sertifika programlarında ise, "Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, Psikopatoloji Sertifika Programı, PDR Sertifika Programı, Yabancı Dil Eğitimi (Tüm adaylara katılım belgesi verilecektir)" eğitimleri verilecek. Protokol gereği ayrıca Yabancı Dil Seviye (YDS) Hazırlık Kursu eğitimi de verilecek.
İmzalanan protokolün kamu çalışanlarını daha da geliştireceğini ifade eden Bostan, "Yüksek Lisans Eğitimi ve Mesleki Sertifika Eğitimi projesi ile ilimizde görev yapmakta olan kamu çalışanları meslekleri ile ilgili gelişmeleri takip etmeleri, bilgi ve becerilerini artırarak birimlerinde mesleki yeterlilikleri artırılması hedeflenmektedir. Bu protokol Türkiye Kamu-Sen'e bağlı resmi kurumlarda görev yapan üyeleri ve yöneticilerin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine müracaat etmeleri kaydı ile uygulanacak eğitim prosedürünü ve kapsam maddesinde belirtilen eğitim programları için uygulanacak indirimleri belirtmektedir" dedi.
Bostan, protokolün YÖK lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğine ve Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliği'ne dayandırıldığını söyledi. Bostan, açıklamalarını şöyle tamamladı;
"Taraflar arasında imzalanan protokol ile Kamu-Sen'de bağlı resmi kurumlarda çalışan yönetici ve memurlar Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'ne başvurmaları durumda belirtilen eğitim programlarından alacakları derslerin ücretlerinden belirtilen oranlarda indirim yapılacak olup, bu indirimler yüksek lisans eğitimleri için 20 ve sertifika eğitimleri için 30 kişilik grup oluşması halinde uygulanacaktır. Programlardan yararlanmak isteyen katılımcılar, Kamu-Sen mensubu olduklarını gösterir kimlik belgesini ibraz etmeleri halinde söz konusu indirimden faydalanabileceklerdir. Bu sözleşme Türkiye Kamu-Sen Mensupları ve 1.derece yakınları için geçerlidir."
(HÇ-ÇK-Y)
.

18.02.2013 16:28:33 TSI

Editör: Wan Haber