Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin işletme giderlerine TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile 5 yıl süreyle katkı sağlayacağız" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sudan Sağlık Bakanı Bahar İdris Abu Garda ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Sağlık alanında protokolün imzalandığı görüşmede iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Sudan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin arttığını belirten Bakan Akdağ, Sudan Nyala'da Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının 2012 yılında tamamlandığını ifade ederek, buranın hizmete hazır hale geldiğini söyledi. İnşaat ve tıbbi donanım maliyetinin 33 milyon dolar olduğunu bildiren Akdağ, toplam yatak sayısının da 200 olduğunu kaydetti. Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin işletme giderlerine TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile 5 yıl süreyle katkı sağlayacaklarını dile getiren Akdağ, hastanenin yönetiminin de Sudan ile ortak yapılacağını belirtti. Türkiye'den de eğitimcilerin hastanede eğitim vereceğini söyleyen Bakan Akdağ, AK Parti hükümeti olarak Afrika'ya önem verdiklerine dikkat çekti.
Sudan Sağlık Bakanı Bahar İdris Abu Garda ise, Türkiye ve Sudan arasında köklü ilişkilerin olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin uzun yıllardır Sudan'a destek verdiğini bildirdi. Sağlık turizmiyle ilgili çalışmalarının da olacağını söyleyen Garda, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde büyük atılımlar yaptığını kaydetti.
Bakanların konuşmasının ardından iki ülke arasında protokol imzalandı.
(PS-CC-Y)

21.01.2013 13:29:21 TSI

Editör: Wan Haber