Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) ve kurulma aşamasında olan Doğa Üniversitesi'nin Kurucu İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, 11 üniversiteden oluşan Higher Colleges of Technology (HCT) Üniversiteleri ile eğitim öğretimde stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.
Doğa Üniversitesi Kurucu İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkan Yardımcısı Tayeb Kamali'nin resmi davetlisi olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretini Doğa Üniversitesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Doç Dr. Muhammed Hasan Aslan ile birlikte yapan Azizoğlu Türkiye'ye döndü. Birleşik Arap Emirlikleri'nde Higher Colleges of Technology Üniversitesi Başkanı Tayeb Kamali ile kurulma aşamasında olan Doğa Üniversitesi'nin İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu arasında Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye Büyükelçisi Şefik Vural Altay'ın katılımıyla akademik işbirliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokolle iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak araştırma ve geliştirme projeleri yapılması, ortak tekno parklar kurulması mutabakatına varıldı. Ayrıca yetkililer iki ülke arasında çağdaş, kaliteli eğitim ve öğretim imkanlarının sunulması için stratejik ortaklıklar yapmaya karar verdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Azizoğlu, ''Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin kurucu ülkelerinden olan Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkeleri arasında akademik işbirlikleri ve ortaklıklar öncül hedeflerimizdendir. Birleşik Arap Emirlikleri Higher Colleges of Technology 11 üniversiteden oluşan, dünyanın önemli ülkelerinden akademisyenlerin görev aldığı bu kampüslerde 27 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğü Aziz Kardeşim Sayın Tayeb Kamali'nin başkanı olduğu Higher Colleges of Technology üniversitesi ile Kurucu İcra Kurulu Başkanı olduğum kurulma aşamasında olan Doğa üniversitesi arasında ileriye dönük bizler için stratejik ortaklıkların kurulması bizler ve ülkelerimiz için önem arz etmektedir" dedi.
Orhan Hikmet Azizoğlu ve beraberindeki heyetle ülkenin en önemli üniversitelerinden Abu Dabi'ye 140 kilometre uzaklıktaki Al Ain şehrindeki Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesinde 13 bin öğrenci kapasiteli modern standartlarda inşa edilmiş üniversite kampüsünde brifing verildi. Brifingde üniversitenin akademik programları, gelecek stratejileri ve kampüs tanıtıldı.
BAE Milli eğitim Bakanı Ali Al Noaimi, IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu 25 Mart 2013 tarihinde BAE'nin kuruluş yıl dönümü kutlamalarına davet etti. Azizoğlu bu davete katılacağını ve onur duyacağını belirtti.
IUC Başkan Yardımcı ve Higher Colleges of Technology Başkanı Dr. Tayeb Kamali, IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu arasında varılan mutabakatta IUC'nin altı ayda bir Türkiye ve 26 ülkede IUC üyesi rektörlerin, bakanların, devlet erkanlarının ve bürokratların katılımıyla yapılan konferansların 25 Mayıs 2013 tarihinde Abu Dabi'de olmasına karar verildi. Bilindiği gibi Başkanlığını Azizoğlu'nun yaptığı 6 ayda bir yapılan konferansların sonuncusu 17 Aralık 2012 tarihinde Duhok, Irak'ta yapılmıştı.
(BK-ÖZ-Y)

07.02.2013 12:29:35 TSI

Editör: Wan Haber