CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "İş dünyası olarak siyasilerimizin uzlaşma kültürü ile ülkemizin önünü açacak bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentilerimiz var. İş dünyasının ihtiyacı olan Türkiye'de acil bir hükümetin hızla kurulması konusunda fikir alış verişi yaptık. Sivil toplum örgütü olarak bir hükümet formasyonu için kesinlikle burada değiliz" dedi.

Kılıçdaroğlu ile olan görüşmeye ilişkin bilgi veren Cansen, “Seçimden sonra parti liderlerini kutlamak, Türkiye için son derece olumlu seçim gerçekleştirdik. Burada kendilerinin gösterdiği hassasiyet için tüm partilerimizi kutluyoruz. Ardından açıkçası bu parlamentodaki seçime katılma oranında son derece olumlu görüşlerimizi bildirdik. Parlamentonun yüzde 95 gibi katılımcı bir güçle ortaya çıkmış olmasından dolayı memnuniyetimizi dile getirdik” dedi.

“İş dünyasının mutlaka hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması talebini bildirdik”
İş dünyasının acil olarak bir hükümet kurulması yönünde ortak görüşü olduğunu vurgulayan Cansen, “İş dünyasının buradan mutlaka hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması talebini bildirdik. İş dünyasının taleplerini de demokratikleşme, kalkınma başlıkları yatırım ortamı, sürdürülebilir büyüme etrafında öncelikleri kendileri ile paylaştık. Yarın sizlerle Ankara’dan ayrılmadan daha kapsamlı bir değerlendirme yapacağım” açıklamasında bulundu.

Görüşmede iş dünyasının beklentilerini Kılıçdaroğlu ile paylaştığını belirten Cansen, “İş dünyası olarak siyasilerimizin uzlaşma kültürü ile ülkemizin önünü açacak bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentilerimiz var. İş dünyasının ihtiyacı Türkiye’de acil bir hükümetin hızla kurulup ve reforma ve ekonomideki konulara hızla dönmesi konusunda da kendileri ile fikir alış verişi yaptık” diye konuştu.

“Bir hükümet formasyonu için burada değiliz”
Cansen, “Biz sivil bir toplum örgütü olarak açıkçası bir hükümet formasyonu için kesinlikle burada değiliz. İş dünyasının hükümetten beklentilerini olabildiğince en güçlü sesle liderimizle paylaşarak onlara hızla bu gündeme odaklamamalarını ifade etmek için geldik. Bu söylemlerimizi en güçlü şekilde bugün ve yarın paylaşacağız. Soru almayacağım iki görüşmemiz daha var. Sonrasına genel bir değerlendirme yapacağım” dedi. (DHA)

Editör: Wan Haber