Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal ve dernek üyeleri Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret eden Öcal ve beraberindekiler, burada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'a şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının yer aldığı bulunduğu dosyayı teslim ettiler.
ürkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, "CHP ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'nın şehit ve gazilerimizin haklarının iyileştirilmesindeki çabalarını taktir ederken, Tunceli milletvekiliniz Hüseyin Akgün'ün yaptıkları bizleri son derece üzmüş ve rahatsız etmiştir. Sizden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yasal haklarındaki düzenlemelerde yardımcı olmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise, devletin bekası, milletin birliği uğruna şehit olan yada gazi olan kahramanların sorunlarını her fırsatta dile getirerek takipçisi olacağını söyledi.
Dernek yetkilileri buradaki ziyaretin ardından Ankara Cebeci Askeri Şehitliğine geçerek 18 Eylül 2007 tarihinde terör örgütleri tarafından BitlisTatvan Karakol Komutanlığı'na yapılan baskın sonucu şehit olan P.Er Erkunt Babacan'ın kabrini ziyaret ettiler.
(AK-BÖ)

20.01.2013 16:22:25 TSI

Editör: Wan Haber