Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ziyarette Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde golf sahası yapmayı planladıklarını ve bu konuda Ardahan Üniversitesi Rektörü ile görüşmek için Ardahan'a geldiklerini belirtti.
Ahmet Ağaoğlu'nu makamında kabul eden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ARÜ Rektörü Korkmaz, yerleşke alanının arka tarafında bir saha yapma projelerinin olduğunu bildirdi. ARÜ yerleşkesinde golf sahası yapma projesi için kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Korkmaz, kamulaştırma sürecinin iki ay içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Karların kalkmasıyla birlikte bu alanda çalışmalara başlayacağız. Golf sahası kurduktan sonra burada çok önemli
turnuvalar düzenleyeceğiz. Kafkasya Üniversiteler Birliği gibi, 8 ülkeden 42 üniversitenin üye olduğu bir Birliğimiz var. Golf sahası kurulursa biz burayı uluslar arası bir şölene dönüştürürüz." dedi.
Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi'nin spor çeşitliliğinin en az yaşandığı bölgelerden birisi olduğunu ve bu durumun Ardahan'ı da yakından ilgilendirdiğini hatırlatan Ağaoğlu, "Federasyon olarak Ağrı, Erzurum ve Ardahan'ı seçmemizin sebebi buydu. Amacımız bu bölgelere golfu getirmek. Bazıları ısrarla 'golf bu kitlelere yayılmaz' dese de, bu eleştirileri çizgi dışında bırakmak amacıyla biz 2005'te bu projeyi başlattık. Buradaki yapılacak olan golf sahası, bölge turizmine katkı sağlayacaktır. Golf, turizmi de yanında getiren bir spor; yani turizm ve endüstri söz konusu olduğu zaman listenin en tepesinde bulunan spordur. Yayla havasında golf, aynı zamanda farklı bir golf turizmi olmasıyla ilgi çekecektir" diye konuştu.
Öte yandan Türkiye'de golf sporunun genel durumunu değerlendiren ve bu sporun ülkemizde iyi bir noktada yer aldığını ifade eden Ağaoğlu, "Dünyanın Türkiye'deki golfa bakış açısı bir kere çok üst düzeyde. Profesyonel anlamda çok ciddi
müsabakalar yapılıyor artık. Avrupa profesyonel turunun yarı finali Türkiye'de oynanıyor. Dünyanın en iyi profesyonel golfçuları Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de mücadele ediyorlar. Her anlamda golf Türkiye'de büyük bir gelişim içerisindedir"
şeklinde konuştu.
Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü makamında yapılan görüşmeler sonunda Rektör Korkmaz, Ahmet Ağaoğlu'na ziyaretinden ötürü hediyeler takdim etti. Ziyaretin ardından ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ve ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez golf sahası için ARÜ yerleşkesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Rektör Ramazan Korkmaz, Çamlıçatak mevkisindeki incelemelerin ardından Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve protokol üyeleri onuruna Çıldır Sosyal Tesisleri'nde akşam yemeği verdi.
(OY-AA-Y)

18.02.2013 17:44:51 TSI

Editör: Wan Haber