AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaret eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, AK Parti'nin Salhane'deki yeni il binasını çok modern bulduğunu, il başkanı Ömer Cihat'ın da örnek bir siyaset adamı olduğunu söyledi.
Sertel, "AK Parti'nin yeni il binası çok şık ve modern. İzmir'de sayın Cihat Akay'ın da samimiyetle, dostlukla, insanlara çok yakın durmasıyla hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesle dostluk köprüleri kurmasına özen göstermesine de örnek siyaset adamı olarak gerçekten İzmir'de doğruyu yaptığına ve İzmir'e yakışır bir il başkanlığı yaptığının altını çizmek isterim. Bu çok önemlidir" diye konuştu.
AK Parti'nin Türkiye'nin bir gerçeği ve iktidarı olduğunu kaydeden TGF Başkanı Sertel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Adalet ve Kalkınma Partisi ülkenin bir gerçeği ve iktidarı. O Çünkü biz izmir'de ve Türkiye'de yaşayan tüm insanlar hangi siyasi düşünceyi taşırsa taşısın bir masanın etrafında oturmayı bilen, konuşma üslubu içinde birbirini son derece iyi anlayabilecek bir noktada her dünya görüşüne saygılı ve sevgili olmamız gerektiği itibariyle, Türkiye'nin önemli sorunlarının çözümünde de bu tablonun Türkiye'ye yansımasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yani İzmir tablosunun Türkiye'ye yansımasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de çözülmesi gereken sorunların üzerine iktidarı ve muhalefetiyle ortak yürünmesi, ortak hareket edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bunlar sanırım siyasetin sıcak olarak konuşulduğu ve Türkiye'nin en önemli sorunlarının çözümündeki görüşlerimdir. "
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle de değerlendirmelerde bulunan Atilla Sertel, herkesin hak ve hukukunu gözeten gazetecilerin kendi haklarıyla ilgili de mücadele içinde olması gerektiğini söyledi.
Sertel, şunları söyledi: "İktidar partisinin en üst kademesindeki bakan ve diğer etkili isimler arasında bizim sorunlarımızın çözümü noktasında görüşlerimi iletiyorum. Ama bir kez de burada ileteyim. Türkiye'de gazetecilerin değişik hak ve hukuku konusunda mücadelemiz sürecek. Özlük hakları konusunda sürecek. Gazetecilerin yıpranma payının geriye alınması noktasında taleplerimizi iletiyoruz. Gazeteciler yıpranıyor, hatta ölüyor. Gazetecilerin özgürlük mücadelesi açısından sanıyorum 4. Yargı Paketi'nin içinde bu sorun tamamen çözülecek. Bu da bizim için bir umut. Türkiye'de düşüncelerini açıkladığı, yazdığı ve haberlerinden ötürü kimse ne işsiz kalsın ne cezaevinde olsun. 10 Ocak 1961'de alınan ve 1971'de ortadan kalkan haklarımızın bu 2013-14-15'li yıllarda gazetecilerin haklarının alınması konusunda buradan çağrı yapıyoruz. İnşallah gazeteciler, sosyal-sendikal ve basınla ilgili yasalar çerçevesinde hak ve hukukuna kavuşur. Bir de gazetecilere buradan bir gönderme yapmak istiyorum. Gazeteciler her konuda ahkam keserler, toplumun avukatı olduklarını söylerler, başkalarının hakları konusunda kalemlerini doğru ve düzgün kullananlar, kendi hak ve hukukları konusunda ne yazık ki terzi kendi söküğünü dikemez noktasında gibidirler. O yüzden gazeteci arkadaşlarımızın tümünün cesaretli olduğu, meslek örgütlerinin de bu konuda sesini yükselttiği bir Türkiye ile bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. "
AK Parti İzmir İl Başkan yardımcıları Mahmut Badem ve Kenan Çakar'ın da hazır bulunduğu görüşmede, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Sertel'e ziyareti nedeniyle teşekkür etti.
Akay, yaşamını yitiren gazeteci Metin Göktepe'yi saygıyla andıklarını belirttikten sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İzmir ziyaretini değerlendirdi.
Akay, "İzmir'in kalkınması için üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya çalışıyoruz. İzmir için çok önemli olan EXPO'da da elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.
(HD-ÖK-Y)

09.01.2013 14:38:27 TSI

Editör: Wan Haber