Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Fulbright Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
KBÜ Fen Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ve Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara temsilcisi Bahar Türkarslan'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Oya Çepni Önalan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu'nun ABD'deki eğitim hakkında bilgi veren ve danışmanlık hizmeti sunan resmi bir kuruluş olduğunu belirten Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara temsilcisi Bahar Türkarslan, Fulbright programının tarihçesini ve amaçlarını anlattı.
Türkarslan, Fulbright programının, Amerika Birleşik Devleti'nin en prestijli burs programlarından bir tanesi olduğunu söyleyerek, " Bu program sayesinde Amerikalı öğrenciler dünyanın her yerindeki eşsiz kaynaklardan faydalanabilmekte, dünyanın her yerinden gelen öğrenci, öğretmen ve akademisyenler de Amerika'da eğitim alabilmektedirler. Fulbright Programı'nın amacı Türkiye ve ABD arasında karşılıklı anlayışa katkıda bulunarak Amerika' da eğitim almak isteyen herkese danışmanlık hizmeti sunar" dedi.
Bahar Türkarslan, ayrıca Fulbright programı kapsamında Türk vatandaşlara verilen; 'Yüksek Lisans Bursları, Doktora Bursları, Doktora Tezi Araştırma Bursları, Doktora Sonrası Araştırma Bursları, Yabancı Dil Öğretim Görevlisi (FLTA) Bursları, Hubert H. Humphrey Bursları ve Meslek Yüksekokulu bursları hakkında da katılımcıları bilgilendirerek, burs başvurularının nasıl olduğu, burslar için seçim kriterlerinin nasıl oluştuğunu ve bursa kabul edilirken hangi şartların aranacağını, seçimlerdeki önemli kriterlerin neler olması gerektiğini anlatarak en önemli kriterin 'Multiplier' Effect yapabilecek liderlik yeteneğine sahip olunması gerektiğini vurguladı.
(YE-SA)

20.02.2013 15:28:57 TSI

Editör: Wan Haber