İlhan Siyahtaş - Vansesi Gazetesi

Sağlık Bakanlığı tarafından modern donanım ve projeyle yaptırılan ve bölgede sağlık üssü ve ‘akıllı hastane’ olarak bilinen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ve Kardiyovasküler ve Cerrahı Hastanesinde vatandaşların kuyruk çilesi yaşanıyor.

Yaklaşık 5 ay önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleşen akıllı hastanede vatandaşlar muayene olmak için gece geç saatlerde sıra kuyruğuna girmek zorunda kalıyor. Önceki gece saat 22.00’da bir gün sonrasına sıra almak için hastaneye giden bir vatandaş oluşan uzun kuyruklar sonunda 42. sırayı ancak alabildiğini dile getirdi.

En ileri sağlık teknolojisine sahip cihazlarla donatılan, modern çocuk, yetişkin yoğun bakım üniteleriyle, 12 ameliyathanesiyle bölgenin merkezi olmayı hedefleyen akıllı hastanede kuyruk çilesi yaşanması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Depreme dayanıklı yapılan 500 yataklı hastane 110 bin metrekare kapalı alana sahip ve Wet Speed Mixsing (WSM) yöntemiyle zeminine 2 bin 300 beton kazık çakılan binanın temeli İtalya'dan getirilen 512 sismik deprem izolatörleriyle yapılan Akılı Hastane Kadın Doğum, Çocuk ile KVC branşlarında 88 adet poliklinik, 28 adet acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonları, 12 adet ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, 3 adet anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu, 14 adet her branştan laboratuvar kan alma ve kan verme istasyonları, ileri teknoloji görüntüleme tekniklerine sahip radyoloji servisi ile 286 adet tek kişilik, çift kişilik ve süit hasta yatak servis odalarıyla hizmet veriyor. Vatandaşlar, “Modern mimariyle son sistem sağlık teknolojisine sahip gözde bir hastanede muayene kuyruklarının oluşmasının güzel bir hizmete gölge düşürmektedir. Çelişki yaratan görüntüler ortadan kaldırılmalıdır. Bu görüntüler modern hastaneye Van’a yakışmıyor” diye yakındılar. 

Editör: Wan Haber