Türkiye, Cezayir'in güneydoğusunda bulunan Amenas/Tiguentourine bölgesindeki doğalgaz üretim tesislerine 16 Ocak 2013 tarihinde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı. Açıklamada, saldırının düzenlendiği bölgede bulunan 3 Türk vatandaşının Cezayir'den Türkiye'ye sağ salim geldiği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cezayir'in güneydoğusunda bulunan Amenas/Tiguentourine bölgesindeki doğalgaz üretim tesislerine 16 Ocak 2013 tarihinde düzenlenen terör saldırısının şiddetle kınandığı bildirildi. Saldırının can kayıpları ve yaralanmalara yol açmış olmasından büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dilendi. Açıklamada, "Saldırının düzenlendiği bölgede bulunan üç vatandaşımızın emniyetlerinin güvence altına alınması için yerel makamlar ve uluslararası toplum ile eşgüdüm içinde yoğun çalışmalar yürütülmüştür. Üç vatandaşımız Cezayir'den sağ salim Türkiye'ye gelmişlerdir. Bu konuda Cezayir makamlarının gösterdiği yardım ve işbirliğine teşekkür ediyoruz" denildi.
Terörün dini ve milliyeti olmadığını, insanlığa karşı suç teşkil ettiğini her vesileyle vurgulayan Türkiye'nin terörizme karşı etkin mücadelenin uluslararası toplumun birlik ve dayanışmasıyla yapılması gerektiğine inandığı ifade edildi. Açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadele alanında Cezayir makamları ile işbirliğini sürdürmeye devam edeceği bildirildi.
(EY-CC-Y)

21.01.2013 15:04:35 TSI

Editör: Wan Haber