Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Bedir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje İl Koordinatörü Mehmet Zülküf Kaya, Okul Müdürü Necmi Akın, Danışman Öğretmen Mehmet Nuri Elçi ile birlikte öğrencileri kahvaltıda ağırlan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 21 ilin yarıştığı bilgi yarışmasında Van’ın birinci olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Türkiye finalinin Ankara’da gerçekleştirildiğini hatırlatan Kıyasettin Kırekin, söz konusu yarışmanın ilçe, il ve daha sonra Türkiye finali ile sonlandırıldığı belirterek, “AB’yi Öğreniyorum Bilgi Yarışması’nda okulumuz hamd olsun hatırı sayılır eğitim kurumları arasında önce gruptan birinci çıktı. Daha sonra finalde de Türkiye birincisi oldu. Böylelikle ilimizi Avrupa’da temsil etme hakkı kazandı.

Emeği geçen başta okul müdürümüz ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Yine aynı şekilde öğrencilerimizi de bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Bu başarı şunu gösteriyor; Van’ın, doğu illerinin birçok kategoride geride olduğu algısını arkadaşlarımız fırsat verildikçe bu algının nasıl aşıldığını, yıkıldığını gösterdiler. Bu başarıda bunun bir örneğidir. Bugün de öğrencilerimizi yakından tanımak için ve onların bu başarılarına ortak olmak, onure etmek için kahvaltı programı düzenledik. Ayrıca öğrencilerimize bu başarılarından dolayı hediyelerimiz olacak. Bu yarışmada emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan kahvaltının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bilgi yarışmasında Türkiye birincisi olan İpekyolu İMKB Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammed Gültekin, Zehra Yaman, Ferhat Teke ve Birhat Turğut’a çeşitli hediyeler verdi.

Kırekin, ayrıca 70 ülkeden bin 800 sporcunun katıldığı tekvando Avrupa şampiyonasında genç erkekler kategorisinde birinci olan İpekyolu İMKB Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammed Hamza Kızılarslan’ı da tebrik ederek ödüllendirdi.

Editör: Wan Haber