Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, son günlerde kışlalarda intihar olaylarının arttığına dikkat çekerek, "Bu askerler neden intihar ediyor? Taciz mi ediliyor, baskı mı uygulanıyor, bunun açıklanması gerekiyor" dedi.
Türker, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Adana'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Türker, son bir haftada 5 askerin kışlada intihar ettiğini anımsatarak, "Bu askerler neden intihar ediyor? Askerler kışlada taciz mi ediliyor, yoksa baskı mı uygulanıyor da intihar ediyor. Bunların bir an önce açıklanması gerekiyor" diye konuştu.
Ailelerin vatanı savunmak için sapasağlam gönderdiği gençlerin askerde intihar etmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Türker, "Son bir hafta içinde orduda acayip gelişmeler var. Bu intiharların nedenlerinin açıklanması gerekir. Orduda bilmediğimiz işlemler mi oluyor? Bu askerler bir tacize mi maruz kalıyorlar ya da bunalıma neden giriyorlar. Ayrıca bir üniversite rektörünün intihar etmesi de düşündürüyor" dedi.
Türker, bununla birlikte ekonomik sıkıntıların medyada fazla yer almadığını ancak kadınların sevgilileri ve eski kocaları tarafından öldürülmelerinin yer aldığını ileri sürdü.
(FKE-AKL-CC-Y)

28.01.2013 10:19:12 TSI

Editör: Wan Haber