DSP Genel Başkanı Masum Türker, İmralı ile görüşmelere ilişkin olarak, "Bir yanlış yapılıyor. Bizim tavsiyemiz, bu işin Başbakan düzeyinde konuşulmaması, siyasallaştırılmaması gerekir. Eğer siyasallaştırılacaksa, bu görüşmelerin Meclis kontrolünde yürütülmesi gerekir" dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, İstanbul Şoförler Mesleki Araştırma Geliştirme Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadim Yılmaz ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulde konuşan Türker, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) taksi sahibi olmayan şoförlerin sigortalanması gibi ayrı bir düzen geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Konuya ilişkin SGK'ya uyarıda bulunacağız. Bir çözüm oluşturulması yönünde katkıda bulunmaya çalışacağız" dedi.
Kabulde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Türker, PKK'ya silah bıraktırmak amacıyla MİT'in İmralı ile başlattığı görüşmelerin terörle mücadelede başarı sağlayıp sağlamayacağına ilişkin soru üzerine, "Görüşmeler en üst düzeyde yürütülüyor. Türkiye'de akan kanın durması herkesin özlemi, etnik kökeni ne olursa olsun herkesin özgürleşmesi isteğimiz. Bu görüşmelerin bir sonuca ulaşması, PKK'nın artık terör örgütü olarak silahlı mücadeleden vazgeçmesi ve Türkiye'den ayrılması beklenen bir durumdur" dedi.

"PKK, TERÖR FAALİYETİNDEN VAZGEÇMEK ZORUNDADIR"
DSP'nin iktidar olduğu dönemde terörün sıfıra indiğini hatırlatan Türker, "Ama bizden sonra bugünkü iktidar tarafından Irak'ın ABD tarafından işgaline izin verilmesiyle ve bizim orada konuşlanmış askerimizi geri çekmemizle PKK eski gücüne kavuştu ve o günden bugüne epey şehit verdik. Şimdi gelinen noktada PKK, terör faaliyetinden vazgeçmek zorundadır. Çünkü AK Parti hükümeti Irak'la ilişkilerinde Barzani'nden yana tavır koymuştur, Maliki'ye karşı cephe almıştır. Bu tavır konurken belli ölçüde ABD ile eşgüdüm içinde alınmıştır. PKK ister istemez Türkiye ile mücadele etmekten vazgeçecek. Yapılacak görüşmelerde, üniter yapı ve dil birliğinden ödün verilmemesi koşuluyla uzlaşma sağlanması Türkiye'nin yararınadır. Umarız, bundan iyi sonuçlar çıkarılır" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE BARIŞIN SAĞLANMASINI İSTENMEDİĞİ FRANSA'DA 3 PKK'LININ İÇ HESAPLAŞMASINDAN GÖRÜYORUZ"
PKK'nın Paris'teki enformasyon bürosuna kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda aralarında örgütün kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'lının öldürülmesi ile ilgili olarak Türker, "İmralı görüşmeleri devam ederken, Türkiye'de barışın sağlanmasının istenmediğini hem devam eden terör saldırılarından hem de Fransa'da 3 PKK'lının herhalde kendi aralarındaki hesaplaşmasından görüyoruz. Bir yanlış yapılıyor. Bizim tavsiyemiz, bu işin Başbakan düzeyinde konuşulmaması, siyasallaştırılmaması gerekir. Eğer siyasallaştırılacaksa, bu görüşmelerin Meclis kontrolünde yürütülmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
İstanbul Şoförler Mesleki Araştırma Geliştirme Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadim Yılmaz ise, 2005 yılında çıkarılan 3562 sayılı yasanın şoförlerin "bağımsız bir çalışan olduğu" yönünde değiştirildiği ve bu konuda mağdur olduklarını belirtti. Takside, minibüste ve diğer taşıma alanlarında bir meslek paylaşımı içerisinde olduklarını söyleyen Yılmaz, "Başıboş bir topluluk halinde çalışmamızı sürdürüyoruz. Bu enerji böyle kontrolsüz ve disiplinsiz bir sistemin içinde yok oluyor" diye konuştu.
(SU-CC-Y)

10.01.2013 13:08:43 TSI

Editör: Wan Haber