İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Öztürk Türkdoğan, ifade özgürlüğünün mutlak koruma altına alınması gereken bir hak olduğunu söyledi.
Türkdoğan, Kürkçüler Cezaevi'nde tutuklu İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi'yi ziyaretinin ardından BDP il binası önünde yapılan basın açıklamasına katıldıkları iddiasıyla yargılanan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek ve Emek Partisi Adana İl yöneticisi Tugay Bek için Adana Adliyesi önünde düzenlenen eyleme katıldı.
Burada yaptığı konuşmada yine bir ifade özgürlüğü davası ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Türkdoğan, "İfade özgürlüğünün koruma altında olmadığı ülkelerin çağdaş toplum, ülke olma iddiası boşunadır. Bu dava bir bütün olarak incelendiğinde, düşünceyi ifade etmekten başka hiçbir eylem olmadığı halde nasıl oluyor da hukukçu arkadaşlarımız veya siyasetçi kimliği ile ilgili arkadaşlarımız nasıl oluyor da yasa dışı örgüte yardım ediyorlar. İfade özgürlüğü mutlak korunma altına alınması gereken bir haktır. Çok sayıda insan bu şekilde gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve hakkında bu şekilde dava açılıyor. Adil yargılanma, ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü bir haktır dolayısıyla insanlar düşüncelerini açıkladıkları için yasa dışı örgüt üyesi konumuna konmamalıdır. Umuyoruz ki bu dava beraat ile sonuçlanacak" dedi.
(ERN-ÖK-Y)

11.12.2012 16:03:10 TSI

Editör: Wan Haber