Kütahya Dumlupınar (DPÜ) Üniversitesi'nde kültür ve edebiyat dergisi 'Türkçe Pınarı' yayın hayatına 'merhaba' dedi. DPÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü tarafından çıkarılan Türkçe Pınarı üniversite öğrencilerinin şiir, yazı, resim, karikatür gibi çalışmalarından oluşuyor. Konuyla ilgili bilgi veren derginin genel yayın yönetmenlerinden Arş. Gör. Buket Dedeoğlu Orhun, derginin çıkarılma amacının kitapların, yazarların, şairlerin konuşulduğu ve bunlara ilgi duyulduğu bir kültür ortamı oluşturmak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Oluşturmayı hedeflediğimiz kültür ortamında amacımız; öğrencilerimize okuma, yazma alışkanlığı kazandırarak onların; düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum yapan, üreten, tartışan, güzellik ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü ve yüksek karakterli olarak yetişmelerini sağlamaktır. Okuma ve yazmanın bireyin kişilik gelişimine olan tartışmasız katkısı açısından dergimizin oldukça yarar sağlayacağını düşünmekteyiz. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini yazıları, resimleri, karikatürleri aracılığıyla ifade etmeleri gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Bununla beraber her yılın Aralık ve Nisan aylarında çıkarmayı planladığımız Türkçe Pınarı'nın okuma ve yazma alışkanlığının kazandırılması ve geliştirilmesinde de etkili olacağını düşünüyoruz."
Araştırma Görevlisi Buket Dedeoğlu Orhun, derginin Dumlupınar Üniversitesi'nde çıkarılan ilk kültür ve edebiyat dergisi olduğunu belirterek atılan adımın heyecanını taşıdıklarını söyledi ve öğrencilerin derginin ilk sayısına yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti.
Buket Dedeoğlu Orhun, dergide türküler aracılığıyla kültürümüzü tanıtmayı hedefleyen "Türkülere Merhaba", öğrenciler tarafından sevilen hocalarla yapılan görüşmelerden oluşan "Üniversitemizden Bir Portre", bilimsel gelişmelerin takip edildiği "Dil/Bilim", kitapların tanıtıldığı "Kitap Tanıtımı", "Üniversitemizden Haberler", "Çok Okunanlar", "Bulmaca" bölümleri ve öğrencilerimizin çeşitli edebi türlerdeki yazılarından oluştuğunu belirterek Nisan ayında çıkacak ikinci sayı için de öğrencilerin yeni çalışmalarını göndermelerini istedi.
(EFE)

21.01.2013 19:38:40 TSI

Editör: Wan Haber