Yeşilçamın gelmiş geçmiş en büyük aşk filmlerinden biri olarak kabul edilen ‘Selvi Boylum, Al Yazmalım’ oyuncuları ve efsane kırmızı kamyon 37 yıl aradan sonra ilk kez Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle Kadıköy’de tekrar buluştu. Buluşmada duygusal anlar yaşayan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, "Bu kamyon efsane aşka şahitlik etmişti" dedi.


İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin (İKOD) organize ettiği etkinlik, Yeşilcam’ın efsane oyuncuları Türkan Şoray ve Ahmet Mekin, Cengiz Sezici, filmin özgün müziğini yapan Cahit Berkay, görüntü yönetmeni Çetin Tuna ve yapımcısı Arif Keskiner’i yıllar sonra bir araya getirdi. Organizasyonda aynı zamanda Şoför İlyas rolündeki Kadir İnanır’ın kullandığı “Aldırma Gönül” ismindeki kırmızı kamyon, Türkan Şoray’ın filmde kullandığı kostümle hazır bulundu.


Program öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan filmin başrol oyuncularından Ahmet Mekin, filmin ana teması olan “Sevgi Emek İster” cümlesini yorumladı. Filmin eşsiz müziğinin sahibi Cahit Berkay etkinlik esnasında canlı olarak curasıyla “Selvi Boylum, Al Yazmalım” melodisini seslendirdi.
Organizasyonun düzenlendiği alana gelen Türkan Şoray bir süre kırmızı kamyonun önünde durdu, kamyonu inceledi. Gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan Türk Sinemasının Sultanı “Bu kamyon efsane aşka şahitlik etmişti” dedi.


Tekrar o günlerin ruhunu yaşadığı için mutlu olduğunu ifade eden oyuncu, filmde giydiği kıyafetlerle objektiflere poz verdi. Programda konuşan Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray, kendisi için hazırlanan sürpriz karşısında çok duygulandığı söyledi.


Şoray, “Çok anlamı bir gün benim için. Bu filmde gerçek duyguları, gerçek aşkı tüm hücrelerimizde yaşayarak hayata geçirdik ki, dünyadan koptuk. Ben Asya’ydım, Kadir İnanır İlyas’tı. Baş başka bir şeydi. Birbirimize öyle bakıyorduk. Her şey gerçekti, rol değildi” dedi.


Filmin Türk insanında oluşturduğu algının, filmdeki gerçeklik olduğunu ifade eden Şoray, filmi izleyenlerin “Sevgi emek ister” sözünü daha iyi kavradığını söyledi.


"Bugün sevgiye çok ihtiyacımız var" diyen oyuncu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aşk ve sevgi. Bu ikisinin mukayesesi yapılıyor aslında bu filmde. İlyas’a duyulan tutkulu aşk ama Asya’yı sahiplenen bir başka sevgi ve bu ağır basıyor. Ve önemli olanda zaten bu. Aşk geçer ama sevgi kalır. Bugün bu sevgiye toplum olarak o kadar çok ihtiyacımız var ki, keşke hep beynimizde ve dilimizde olsa bu slogan”.


Programın sonunda filmin oyuncuları Türk sinemasının 100. yılı için hazırlanan pastayı kesti. Türkan Şoray, kamyonun sahibi Hamza Güler ile kamyonun önünde bir süre sohbet etti.

Editör: Wan Haber