Ytong'un Türkiye'deki 50 yılının hikayesi ve gelecek hedefleri, düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. Toplantıda 50. yıl pastası basın mensuplarıyla birlikte kesildi.
Türk Ytong'un 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında Four Seasons Bosphorus Hotel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türk Ytong'un Kurucusu ve Onursal Başkanı Bülent Demiren, Yönetim Kurulu Başkanı F.Fethi Hinginar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mrh. Üye Nükhet Demiren ve Genel Müdür Gökhan Erel ile aynı zamanda Türk Ytong Yönetim Kurulu Üyesi olan iş adamı ve spor yazarı Ömer Üründül katıldı.
Ünlü belgeselci Nebil Özgentürk'ün Türk Ytong için hazırladığı tanıtım filmiyle başlayan toplantıda konuşan Onursal Başkan Bülent Demiren, Türk Ytong'un geride kalan yarım asırlık süreçte ülke ekonomisine ve inşaat sektörüne büyük katkılar yaptığını söyledi.
Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F.Fethi Hinginar ise, Ytong'un Türkiye'deki gelişimini anlattı. İlk Türk Ytong fabrikasını kurdukları 1965 yılından bu yana büyük bir gelişme gösterdiklerini belirten Hinginar, 2008 yılında Bilecik'te dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını açtıklarını söyledi.
Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mrh. Üye Nükhet Demiren de, şirketin AR-GE, eğitim ve sosyal sorumluluk gibi alanlarda yaptığı çalışmalara değindi.
Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Ytong'un çevreci duruşu ve enerji tasarrufu konusunda ülke ekonomisine olan katkıları hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda konuşmaların ardından 50. kuruluş yıl dönümü pastası kesildi.
(ÇK-OK-Y)

09.01.2013 15:44:45 TSI

Editör: Wan Haber