Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi devam ediyor.
Proje kapsamındaki üçüncü bölgesel bilgilendirme semineri, 13-14 Şubat 2013 tarihlerinde Isparta'da gerçekleştirilecek. Seminer Isparta, Aksaray, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Karaman, Konya ve Muğla illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının başvurularına açık olacak. Isparta seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına başlanırken, yerel medya mensuplarının başvurularının alınması için son tarihin 1 Şubat 2013 Cuma günü olduğu bildirildi. Seminere katılım için başvurular internet üzerinden yapılırken, projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabiliyor.
Türkiye çapında gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi ile yerel medyanın Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor. Projeyle Avrupa Birliği Bakanlığı, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor. Seminerlerde katılımcılara AB süreci, sürecin günlük hayatımıza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca katılımcılara çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler sunuluyor. Bu kapsamda yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB rehberleri katılımcılara dağıtılıyor.
(DY-CC-Y)

21.01.2013 10:10:12 TSI

Editör: Wan Haber