Siirt, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Şırnak ve Van illerinde çalışan yerel medya mensuplarının katılımıyla başlayan 6’ıncı bölgesel bilgilendirme seminerin açılış konuşmasını Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum İletişim ve Başkanlığı Koordinatörü Başak İlisulu yaptı. Mevcut iletişim hattının daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden İlisulu, "Türk yerel AB yolunda adlı seminerin 6’ıncı bölgesel bilgilendirme seminerinde tüm detayları masaya yatıracağız. ‘Avrupa birliği süreci yerelde başlar’ diye Bakanlığımızın bir sloganı vardır. Aslında bizim bu projeyi başlatmaktaki temel hedefimiz budur, AB sürecinin sadece Ankara’da ve bürokratların sürdürdüğü bir süreç olduğuna inanmadık ve bu amaçla süreci yerelden başlattık. 2010 yılında AB Bakanlığı olarak tüm bu yürüttüğümüz bu süreci destekleyici olarak iletişim stratejisini sürdürdük. Amacımız yapılan tüm çalışmaları sokaktaki herkese yayıp bilgilendirmektir. Hem de tüm kesimlerle bu süreci birlikte yaşamaktır. AB iletişim stratejisi ile farklı projeler gerçekleştirdik, Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığı ve diğer fonlarla STK’ları bilgilendirdik ve projelere katkı sağlamaya çalıştı. Bizim için bu süreçte 70 milyonluk vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. öncelikli olarak yerel medya halka doğru ve objektif bir şekilde halkı bilgilendirmekle görevli olduğu için AB sürecini yerelle başlattık Bu anlamda konumu itibariyle çalıştığı ilde veya bölgede halkı en iyi bilgilendirebilecek kurum ve sektör olduğu için ortak projeler yapmayı ve birlikte çalışmayı uygun bulduk. Tüm AB projelerinde yapılan çalışmaları da takip etme noktasında yerel basına da bir fırsat doğdu. Bu süreç herkesin elini taşın altına koyması gereken bir süreçtir, Yerel medyasının bu konuda sorgulayıcı ve takipçi olması konusunda önemli bir aktör olacağını düşünüyoruz" dedi.

"AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK DEĞERLER BÜTÜNÜDÜR"
Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala ise, "AB süreci yerelde başlar' anlayışı ile başlatılan ve yerel medya mensuplarının Avrupa Birliği konusunda bilgi düzeyini arttırmak amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirilen bu süreci çok önemli buluyorum. İlimizin AB süreci ekonomik ve siyasi anlamda muasır medeniyetler seviyesine yükseltme noktasında önemli bir süreçtir. AB ile sürecimiz önemli bir noktaya gelmiştir. Avrupa Birliği ortak değerler bütünüdür. Bütün hedeflerin ortak amacında insan vardır insanın mutluluğu vardır. Cumhuriyetimizin kurulmasının ardından her alanda gerçekleştirdiğimiz reformlarla Avrupa ile bütünleşme ile somut bir adım kazanmıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan Türkiye’nin AB sürecinde bugün geldiğimiz noktada önemli bir mesafe kat edilmiştir. Kültürümüzü AB’ye anlatma noktasında Sivil Toplum Örgütleri’nin ve yerel medyaya burada çok önemli bir görev yürüttüğüne inanıyorum" şeklinde konuştu.


15-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında sürece olan 2 günlük seminer’in ikinci gününde sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıp soru cevap şeklinde tamamlanacak. Programa  wanhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Uğur Tunçdemir, Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Siirt Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Murat Erman ve yerel basın mensupları katıldı.

 

""

(Sağdan sola, WanHaber.com Genel Yayın Yönetmeni Uğur Tunçdemir, Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koorinatörü Başak İlisulu)

 ""

 (Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koorinatörü Başak İlisulu)

""

(Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı Uzmanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder)

 

Editör: Wan Haber