Suriye’nin başkenti Şam’da yaşayan Çerkes asıllı Tambi Asaad Cimuk, 2 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçan 4 kişilik ailesiyle birlikte Bursa’ya gelmişti. Müziğe olan ilgisini Türkiye’de de devam ettiren 16 yaşındaki Asaad için vatandaşlık ve pasaport işlemlerinin bir gecede gerçekleşmesinin ardından Rusya’nın St Petersburg kentindeki yarışmaya katılmasının yolu da açıldı. Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı ile birlikte Atatürk Havalimanı’na gelen Asaad burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ ANLATTI 
Hayatındaki en güzel günlerden birini yaşadığını ifade eden müzik dehası, kendisi yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı ile gece yarısı yaptığı telefon konuşmasını da anlatan Asaad şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı aradığı zaman ve mutlu oldum ve gurur duydum. Cumhurbaşkanı vatandaşlık evrağımı imzaladığını söyledi. Türkiye senin vatanın oldu bundan sonra daha çok çalışmalısın dedi. Bende ona teşekkür ettim ve daha çok çalışmam gerektiğini söyledim.”

Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı da, Tambi Cimuk’un önceden katılmış olduğu New Jersey’deki videolu yarışmada birinci geldiğini açıkladı. Daha sonra Tambi Asaad Cimuk ve Rüstem Avcı havalimanında Cimuk’un müzik öğretmeni olan Elena Çekiç ile buluştuktan sonra Rusya’nın St Petersburg kentine gitti.

Editör: Wan Haber