Türkiye Tohum Teknolojileri, Tohumculuk, Fidancılık ve Süs Bitkileri Fuarı, 11-13 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Yıldıray Gençer, Türk tohumculuğunun yurt dışına açılmasına büyük katkı sağlayacak olan fuarda tohumculuk sektöründeki tüm paydaşları görmek istediklerini söyledi.
TÜRKTOB'dan yapılan açıklamada, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Türkiye Tohum Teknolojileri, Tohumculuk, Fidancılık ve Süs Bitkileri Fuarı'nın TÜRKTOB ile Start Fuarcılık işbirliği ile yapıldığı bildirildi. 11 Ocak tarihinde başlayacak ve 3 gün sürecek olan fuara tohumluk, fidan, fide, süs bitkileri, bitki ıslahı, fide ve fidan yetiştirme teknolojileri, tohum ekim makineleri, tohum hazırlama, ilaçlama, kaplama, tohum teknolojileri, paketleme ve ambalaj sanayi, tarımsal bankacılık, patent danışmanlık şirketleri, zirai ilaç, gübre, bitki besin maddeleri ile tarımsal yazılım alanlarında katılım sağlanması bekleniyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğinde organize edilen fuar hakkında bilgi veren TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer, artık tür bazında bile ihtisas fuarları düzenlenmekte olduğunu belirterek, dünyada bunun çok sayıda örneği bulunduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl Antalya'da düzenlenen Türk tarımının ilk ürün bazlı ihtisas fuarı olan DOMATEXPO'yu hatırlatan Gençer, "Artık tüm dünyada trend bu yöndedir. Ürün bazında ihtisas fuarları düzenleniyor. Burada asıl gaye, o ürün veya alan ile ilgili tüm kesim ve paydaşların bir araya gelmesi, yenilik ve gelişmelerin sergilenmesi ve son teknolojilerin nihai tüketici ile buluşmasının sağlanmasıdır. Fuarlar ise bu buluşmalar için en uygun mekanlardır. Özellikle son dönemde Türkiye olarak tohumculukta ciddi bir noktaya geldik. Dolayısıyla Türkiye tohumculuğunu tüm dünyaya tanıtmak ve tohumculuk konusunda ihtisaslaşmanın önemini vurgulamak adına böyle bir tohumculuk fuarı düzenliyoruz" diye konuştu.
Fuara çok sayıda yerli ve yabancı firmanın katılacağını belirten Gençer, yurt dışından alım heyetlerinin de fuara davet edildiğini belirterek, "Fuara Ekonomik İş Birliği Teşkilatı üyesi ülkelerden ve komşu ülkelerden ciddi anlamda ziyaretçi katılımı gerçekleşecek. Bu ziyaretçiler arasında alım heyetleri de bulunacak. Fuarın bu özelliği ile de tohumculuğumuzun dışa açılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
Gençer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in himayelerinde ve Bakanlığın desteğiyle gerçekleştirilecek olan fuarda tüm tohumculuk sektörü paydaşlarını görmek istediklerini sözlerine ekledi.
(BA-CC-E)

10.01.2013 10:43:41 TSI

Editör: Wan Haber