Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da 26 Aralık 2012 Çarşamba günü başlayan zemin yenileme çalışmaları tamamlanmak üzere.
Yapılan çalışmalar sonucunda drenaj çalışması ve zemin ısıtma sistemi tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde drenajın üzerine çakıl taşı ve suyu emme özelliğine sahip kum serildikten sonra çim tohumu ekimi yapılan zeminle ilgili çalışmalarda son aşama olarak Hollanda'dan getirilen çimlerin serimine başlandı.
Zemin yenileme çalışmaları hakkında GSTV'ye açıklamalarda bulunan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı İşletme Müdürü Mustafa Turgun, "Bu sahanın ikinci yarı mükemmel olması için değil uzun süre mükemmel olması için gereken bir projeydi. Tabii herkes biraz şaşırdı. Ocak ayı gibi zor mevsim koşullarının yaşandığı, son derece zorlayıcı bir ayda bu tür bir projeyi yapmak normalde riskli bir iştir. Ama takvim olarak başka bir ihtimalimiz yoktu. Bu iş ya Ocak ayında bitecekti ya da 2014 Haziran'a kalacaktı. Bildiğiniz üzere Haziran ayının sonunda başlayıp temmuz ayının ortasında bitecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası var. Yani Haziran ayının başı itibariyle FIFA zaten stada girecek ve apayrı bir dünya boyutunda bir organizasyon yapılacak ki bu Dünya Kupası'nın 11 maçı burada oynanacak. Ağustosun birinci haftası veya ikinci haftası sonu da lig başlar. Elinizde böyle bir süre kalmıyor. Dolayısıyla bu riski bugün mü alalım yoksa mevcut şartlarda devam mı edelim diye bir görüş istendi. Ona göre biz işletme ekibi olarak, bende işletme müdürü olarak bir rapor hazırladık. Direktörümün onayı ile ben raporda bugün itibari ile bu projenin daha sağlıklı olacağı görüşünü bildirdim. Çünkü burada biz aslında bir çim probleminden bahsetmiyorduk genel bir drenaj probleminden bahsediyorduk ve bildiğiniz üzere drenajlar da birçok katmanlardan oluşuyor. Cluj maçında olağan dışı bir yağmur yağdı ama bu olay en azından bizim dikkatimizi gerçek anlamda probleme çekti ve bunun bir günlük değil uzun süreli bir problem olacağını gördük. Burası bir futbol stadı ve biz burada 52 bin 500 seyirciyi her hafta ağırlamaya bakıyoruz. Bunun için de en iyi hizmeti vermeniz gerekiyor. Hizmet de bir tek sizin burada vermiş olduğunuz tesislerle olmaz, hizmet sahadan başlar. Çünkü eninde sonunda bu 52500 kişi bu yeşil zeminde oynanacak şova geliyor. Futbol şubemiz çok ciddi paralar harcıyor, kulübümüz başarı namına çok büyük transferler yapıyor, ciddi meblağlar harcanıyor. Sporcu sağlığı denilen en öncelikli unsur var. Eğer bütün bunları yapacaksak, bunları göz önünde bulunduracaksak evet bu risk alınır dedik" dedi.
Mustafa Turgun stadın Beşiktaş maçına yetişip yetişemeyeceğiyle ilgili olarak da şu şekilde konuştu:
"Tabi burada yetişip yetişmemesi konusunda endişe vardı. Bildiğiniz üzere evimizdeki ilk maçımız Beşiktaş gibi büyük bir takımla olacağı için, bir derbi karşılaşması olacağı için herkes son derece endişeliydi, şahsım da endişeliydi. 'Beşiktaş maçına yetiştirme garantisini verebiliyor musunuz?' dendiğinde ben bile açık söyleyeyim garantisini vermedim. Çünkü bildiğiniz üzere bugün ülkemizi terk etmiş olan o soğuk hava dalgası biraz daha uzun sürseydi İstanbul'da veya daha fazla olsaydı gecikebilirdi. Zemin Beşiktaş maçına yetişecek. Bundan artık çok fazla endişemiz yok. Yetişmemesi için çok çok ufak bir risk var. O da önümüzdeki haftada 4-5 gün boyunca don olması. Şu anda bize gelen bilgiler dâhilinde böyle bir şey yok. Beşiktaş maçımızı burada oynayacakmış gibi hazırlığımızı yapıyoruz. Ama ufak da olsa bir ihtimal var. Çünkü çim serildikten sonra iş bitmiyor. Asıl işi şimdi başlıyor. Çimlerin sıkıştırılma operasyonu var, birbirine kaynama süreci var. Çok büyük bir aksilik olmazsa Beşiktaş maçı burada oynanacak."
(BÇ-BÇ-S)

11.01.2013 18:49:05 TSI

Editör: Wan Haber