Beyazperdede son yıllarda beklenenin çok üstünde rekor kırıldı ve seyirci ilgi ve alakasının her geçen gün arttığı  sinema dalında 2014 senesinde tüm zamanların rekorları kırldı.Kültür ve Turizm bakanlığınca görev yapan Sinema Genel Müdür Cem Erkul basına yaptığı açıklamada 100. yılındaki sinema hakkında önemli açıklamalar yaptı...

 

Sinemada büyük rekor kırıldı.son zamanlarda beyaz perdede büyük göğsümüzü kabartan devrekor...Sinemanın 100. yılın için önemli açıklamalar..Sinemanın 100. yılı için flaş açıklamalar yapan Cem Erkul 58 milyona civarı bilet kesilmesi ve hem yabancı hem yerli kategorisinde 618 milyon lira hasılat rakamlarına ulaşması iyi bir sonuç olarak değerlendiriliyor. sadece yerli alan filmlerinde ise 345 milyon hasılat rekoru getirdi.Kültür ve Turizm bakanlığı Sinema Genel Müdür Cem Erkul  busene için gösterime giren yapımlardan 11tanesi yerli olmak üzere 13 filmin 1 milyon izleyici sınırını aştığı başarısını gösterdi.

Yıl sonunda sinema adına vizyonda yer boy gösterecek olan film sayısının toplamda 348 olacağını anlatan genel müdürCem Erkul, bütünbunlardan 32 tanesi Bakanlık destekli olduğunu kaydetti Türk sineması 100. senesinde  mührünü sinema sanatına bastı diyen Genel müdür Erkul, sinema alanındaki sektörle belirledikleri hedefleri gerçekleştirmekten son derece mutlu olduğu açıklamasında bulundu.

beyaz-005.jpg

Editör: Wan Haber