Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, İmralı görüşmelerine karşı çıktıklarını belirterek, referandum yapılıp Abdullah Öcanlan'ın idam edilmesini istediklerini açıkladı.
"Millet olarak İmralı ile görüşmelerin yapılması zorumuza gidiyor, terör ve teröristle müzakere olmaz" diyen Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Doğruyol, "Bundan bir yıl önce terör örgütüyle, terörist başıyla görüşmeyi hiçbir siyasi kabul etmezken, bugün geldiğimiz noktada terör örgütüyle yapılan görüşme legal hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bilinmelidir ki, taviz her zaman taviz her zaman tavizi getirecektir. Bundaki sonraki talepler arasında genel af, ev hapsi, ana dilde eğitim, özerklik ve federasyon olacaktır" dedi.

"VATANA İHANETİN SUÇU İDAM OLMALI"
Doğruyol, Öcalan'la diyalog konusunu destekleyenlerin Türkiye lehine hiçbir şey yapmamış olan Barzani, Talabani, AB, ABD sözcüleri ve milletin temel değerlerinden kopuk olan sözde aydınlar olduğunu öne sürerek, "Hiçbir kimse şehitlerimiz üzerinden pazarlık yapamaz, yapmamalıdır. Terörle mücadele 30 yıldır devam etmektedir. Önemli bir konudur. Her konuda referandum yapılıyorsa terörist başının idam edilmesinin konusunda da referandum yapılmalıdır" diye konuştu.
(EA-ERG-Y)

11.01.2013 13:17:07 TSI

Editör: Wan Haber