TBMM'de bugün gerçekleştirilecek Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe görüşmelerini değerlendiren Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Genç, performansa dayalı döner sermaye sisteminde bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.
Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Genç yaptığı açıklamada hekimler ile diğer sağlık çalışanları arasında bir uçurum olduğunu belirterek, "Aynı kadroda bulunan çalışanlar arasında bile ayrımcılık yaparak çalışma barışını bozan, işyerinde huzur bırakmayan ve herkesin birbirinin aldığı döner sermaye miktarını konuşmasına neden olan bu sistem mutlaka yeniden elden geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde uğradıkları bir diğer haksızlıkta gelir vergisi alınmasıdır. Kamuda hiç kimsenin ek ödemesinden gelir vergisi alınmazken sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden gelir vergisi alınmaktadır. Bu haksızlığın mutlaka ortadan kaldırılması gereklidir. Ayrıca 4/C'lilere döner sermaye verilmemesi gibi bir durumda kabul edilemezdir. Zaten düşük ücretle çalışan bu kamu çalışanlarının da döner sermaye hakkıdır; mutlaka ödenmelidir" diye konuştu.

"BU DURUM DÜZELTİLMELİ"
Sağlık çalışanlarının geçinememe korkusu içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Genç, şöyle devam etti: "Sağlık çalışanları emekli olup rahat bir yaşam sürmek yerine ne yazık ki evine ekmek götürmek için yeni bir işte çalışmaya mecbur kalmaktadır. Emeklilikte bizleri sefalete götüren bu durum mutlaka düzeltilmelidir. Makul bir düzeyde döner sermaye ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır. Bu konudaki teklifimizde sabit ek ödeme miktarlarının tamamı emekliliğe yansıtılmasıdır. Böylelikle emeklilikte sağlık çalışanları için bir çile olmaktan çıkmış olacaktır. Döner sermaye ek ödemeleri konusundaki taleplerimizin gerçekleşmesi için Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekilleri ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu konuda sendikamızın hazırladığı rapor kendilerine sunulmuştur. Ayrıca görüşmelerde kamu hastane birliklerine geçişle çalışanların yaşadıkları mağduriyetlerde ve uğradığı haksızlıklarda dile getirilmiştir."

"SİYASİ İRADEDEN ADIM BEKLİYORUZ"
TBMM'ye bu hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı ile ilgili yeni bir yasa gönderildiğini sözlerine ekleyen Genç, "Söz konusu yasaya 400 bin sağlık çalışanının bu taleplerine çözüm getirecek yasal düzenlemelerde eklenebilir. Siyasi iradeden bu yönde bir adım bekliyoruz. Bu konuda sendika olarak girişimlerimizi sürdüreceğiz.Türk Sağlık-Sen olarak mücadeleye devam edeceğiz. Döner sermaye ek ödemelerindeki sorunları mutlaka çözeceğiz" dedi.
(AY-ERG-Y)

18.12.2012 15:50:06 TSI

Editör: Wan Haber