Türk Sağlık Sen Ardahan Temsilcisi Ramazan Sancar, Doğuda Çalışan Memurlara Kömür Yardımı Yapılması Gerektiğini İfade Etti.
Türk Sağlık Sen Ardahan Temsilcisi Ramazan Sancar basın mensuplarına yaptığı açıklamada Doğuda zor şartlar altında çalışan memurlara kömür yardımı yapılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti;
''Memurlar zor şartlar altına ailelerini geçindirmektedirler. Bugün memurların yüzde 80'ninin yoksulluk sınırı altında maaş aldığını da hesaba katarsak çalışanların ne kadar zor şartlarda bir geçim sürdürdüklerini daha iyi anlamış oluruz. Memurların geçim sıkıntısın en iyi çözüm yolu maaşları yoksulluk sınırının altından kurtaracak zamların yapılmasıdır. Bunun dışında ayrıca memurlarımıza sosyal yardımlarda sağlanarak geçimlerine katkıda bulunulmalıdır. Fakat ne yazık ki komik zamlara mahkum edilen memurlarımız için soysal yardımlarda devede kulak kalmaktadır.''
"Doğuda hava sıcaklıkları kışın 4 ay boyunca ortalama olarak eksi 20 derecelerde olmaktadır" diyen Sancar, "Antalya'da çalışan memur ile Ardahan'da çalışan memur bir tutulmamalıdır. Batıda çalışan memurla doğuda çalışan memura aynı ücret ödenirse doğuda çalışan memurlar hem mutsuz hem de verimsiz olur.'' diye konuştu.
Sancar, Türk Sağlık-Sen Ardahan Temsilciliği olarak sosyal yardımlar konusunda bir teklifte bulunarak Doğu Anadolu'da görev yapan memurlara kömür yardımı yapılmasını talep ettiklerini söyleyerek, ''Çünkü özellikle ısınma masraflarının arttığı kış aylarında memurlarımız için geçinmek zorlaşmaktadır. Hele ki, kış mevsiminin uzun sürdüğü ve kışın çok çetin geçtiği Doğu Anadolu'da görev yapan memurlarımız için bu durum daha da zor bir hal almaktadır. Doğu Anadolu'da görev yapan memurlarımıza kışın kömür yardımı yapılması onları bir nebze olsun rahatlatacak bir sosyal yardım olacaktır. Doğu Anadolu'da görev yapan memurlarımızın buna hakkı olduğuna inanıyor, Bu talebimizin değerlendirmeye alınmasını bekliyoruz. Hükümeti bu konuda doğu Anadolu da görev yapana memurlar adına bir adım atmaya çağırıyoruz. Böyle bir yardımda bulunarak kışın zor şartlarda geçinme derdi çeken çalışanlarınızı sevindirin diyoruz. Her sobanın başında ısınırken memurların ve ailelerinin dualarını alın diyoruz.'' dedi.
(OY-AT-Y)

02.01.2013 17:25:14 TSI

Editör: Wan Haber