Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı ve Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mehmet Fazıl Türk, etkisiz bir sivil toplumun, lider cuntasını da beraberinde getireceğine dikkat çekerek, "İğneyi kendimize batırmamız lazım. Sivil toplum örgütleri olarak bu yapıya seyirci kalınmamalı, yönetime ortak olunmalı, idareciler üzerinde sürekli baskı kurulmalı" dedi.
Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Kent Konseyi, 2013 yılı Ocak ayı olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıya Akdeniz Belediye ve Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Fazıl Türk, Konsey Genel Sekreteri Celal Temel, Akdeniz Kent Konseyi bileşeni STK temsilcileri ve genel kurul üyeleri katıldı.
Toplantıda dönem çalışmalarına ilişkin Genel Kurul'a bilgi veren Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Temel, Eylül ayından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. "Tarihe Gülümseyen Mersin Projesi"ni görüşmek üzere oluşturulan komisyonun Mersin Valisi Hüseyin Güzeloğlu ile bir görüşme yaptığını belirten Temel, "Çok yararlı bir görüşme oldu. Sayın Vali bizleri sıcak bir şekilde karşıladı ve bu görüşmelerin devamı için karar alındı. Bunun yanı sıra, kent sorunlarına ilişkin hazırladığımız 13 maddelik bir öneri paketini görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan randevu talep ettik. Randevuya yanıt alamadık ve bunun üzerine, önerilerimizi bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık" diye konuştu.
Kazanlı Mahallesi'nde yapılması planlanan sülfürik asit tesisleri konusunu takip etmek üzere bir komisyon kurduklarını dile getiren Temel, "1/100.000 ölçekli yeni Mersin-Adana Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak yapılan 2 toplantıya katıldık ve Akdeniz ilçemize ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile birlikte konuyu yürütme kurulunda değerlendirdik. Konseyimiz Engelliler Meclisinin, engellilerin istihdamına yönelik olarak, büfe ve pazaryerlerinde engellilere yer verilmesi konusunu görüştük ve belediyemize bildirdik. Yürütme Kurulu üyemiz Adil Aleybeyoğlu'nun hazırladığı 'Emek Evi Projesi'ni belediyemize sunduk. Yürütme Kurulu üyesi Hasan Canel'in öncülüğünde, konseyimiz adına sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir sayfa açtık. Merkezdeki bazı ana yollar ve parklarda suyu içilebilir çeşmeler açılması konusunu Yürütme Kurulu'nda değerlendirdik ve öneriyi belediyemize sunduk. Daha fazla proje üretmek için üyelerimizden katkı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
"SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ ÖNEMLİ BİR AKTÖR"
Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Türk ise sivil toplum örgütlerinin kent ve ülke idaresinde önemli bir aktör olduğunu vurguladı. Etkisiz bir sivil toplumun, lider cuntasını da beraberinde getireceğine dikkat çeken Türk, şunları söyledi: "Bizde belediye başkanı, başbakan, milletvekili seçiliyor, görev süresi dolana kadar hiçbir uygulamasına müdahale edilmiyor. Bu durum, lider cuntasını beraberinde getirir. İğneyi kendimize batırmamız lazım. Kamuoyu olarak, sivil toplum örgütleri olarak bu yapıya seyirci kalınmamalı. Aksine yönetime ortak olunmalı, idareciler üzerinde sürekli baskı kurulmalı. Unutmayalım ki, haksızlıklar karşısında sessiz kalan, haksızlığı onaylıyor demektir. Örgütlü bir kamuoyu karşısında hiçbir güç direnemez."
Belediyeyi 2009'da yılında devraldıklarında Akdeniz'e bağlanan beldelerin büyük bir borç yüküyle geldiğini hatırlatan Türk, "Bunu iktidar bakanları da kabul etti. Akdeniz dışında hiçbir belediye bu haksızlığa uğramadı. Akdeniz halkının ihtiyaçlarını gidermek için İller Bankası aracılığıyla gönderilen paralar, bu borçlar yüzünden kesintiye uğruyor. Adaletten, vicdandan bahsedenler, bu haksız kararın altına imza attılar. Biz Akdeniz Belediyesi olarak bütün bu zorluklara rağmen hizmet üretmeye, halkın yararına projeleri yaşama geçirmeye devam ediyoruz. Bu noktada Akdeniz Kent Konseyimizin görüş ve önerilerini çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Genel kurul üyelerinin de söz alarak görüş ve önerilerini ilettiği genel kurul, verilen kokteyl ile sona erdi.
(KYM-Y)

31.01.2013 14:54:39 TSI

Editör: Wan Haber