Türkiyenin devleri arasında yer alan ve gözlük denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Merve Optik, Fransızlara satılıyor.  MErve Optik'e talip olan Şirket, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve 160 yıldır var. Rekabet Kurulu’nun da onay vermesi halinde şirketin yüzde 65’i Essiolar’a geçmiş olacak.

Merve Optik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Essilor Optica International Holding SL arasındaki  görüşmelerde önemli bir dönemeç aşıldı. Taraflar, devri yapılacak hisse oranı konusunda anlaşmaya vardı. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile birlikte Merve Optik’in yüzde 65’i için hisse devir işlemleri de başlamış olacak.


1986 yılında kurulan Merve Optik'in Beylikdüzü'nde bir üretim tesisi bulunuyor. İstanbul'dan Malatya'ya 6 bölgede 12 şubesi bulunan firmanın asıl ağı ise yurtdışında. Türkiye gözlük pazarının önemli oyuncuları arasında yer alan Merve Optik'in yönetim kurulu başkanlığını Ali Demirel yürütüyor.


Merve Optik'in Azerbaycan, Özbekistan, Ukrayna, Kosova, Suudi Arabistan, İran, Angola başta olmak üzere Asya, Avrupa ve Afrika'daki 19 ülkede 22 mağazası var. Merve Optik'in ana hissedarı olan Essilor ise 1849'dan beri faaliyette. Geçen yılı yaklaşık 5 milyar euroluk ciro ile kapatan şirketin, 52 bin çalışanı bulunuyor. Essilor'un hisseleri Paris Borsası'nda işlem görüyor.
2001 krizinde Türkiye’yi terk eden Fransız Essilor, Merve Optik operasyonu öncesi iki şirkete daha yatırım yapmıştı.


100'Ü AŞKIN ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Esislor, düzeltici lensler alanında dünya lideri bir şirket. Şirket, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve 160 yıldır var. Essilor grup bu süreçte tasarımdan, altyapıya kadar farklı alanlarda iş yürüttü.

Varilux, Crizak, Definity, Xperio, Optifog ve Foster Grant gibi markaları bünyesinde barındırıyor.

Editör: Wan Haber