Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman Birdane, "Türkçeyi ana dillerinden daha iyi bildikleri halde ısrarla ana dilde savunmayı gündeme getirenlerin talepleri yasalaştırılmak suretiyle iki resmi dile giden yol açılmıştır" dedi.
Son günlerde bazı yazarlar ve yöneticiler tarafından sarf edilen sözlerin milletin vicdanını sızlattığını belirten Birdane açıklamasında, "Bilerek veya bilinmeyerek iş çığırından çıkıyor. Sabırlar zorlanmaktadır. Kaş yaparken sadece göze değil tüm vücuda zarar verilmektedir. Benim sorunlarım var diyenler için kırmızı çizgiler çiğnenmektedir. Bu topraklarda yaşayan tüm insanlar barışsın kaynaşsın diye beklenirken ülke gittikçe kutuplaşmaya gitmektedir.Tam da dış güçlerin istediği kıvama da geliyor. Bugün milletimize musallat olan güve nifak güvesidir; kurt gövdenin içine girmiştir ve toplumun kanını emmektedir. Nifak şebekesi, bu coğrafyada hükmetmeye başladığı günden bu yana mikro milliyetçilik mefhumu adına farklı teoriler ortaya atmak suretiyle toplumu bölüp parçalamaya çalışmaktadır. Türkçeyi ana dillerinden daha iyi bildikleri halde ısrarla ana dilde savunmayı gündeme getirenlerin talepleri yasalaştırılmak suretiyle iki resmî dile giden yol açılmıştır" ifadelerine yer verdi.
Ana dilde eğitim gibi masum bir sloganla bu sürecin ilerlemesi yönünde adımlar atılmasının teşvik edildiğini kaydeden Birdane açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"Eğer Türkiye, dünyada kendine ve tarihine yakışır bir yer almak istiyorsa, dilini de evrenselleştirmeli ve onu bir ilim diline dönüştürmelidir. Milletimizin kendini bütün dünyaya anlatabilmesi ve yeniden ispat-ı vücut edebilmesi, bir açıdan Türkçe'nin dünya dili haline getirilmesine bağlıdır. Kürt milliyetçiliğini hoş gören ve hatta destekleyen entelektüellerimiz ve yazarlarımız Türklük kavramından köşe bucak kaçıyor. Ben Türk'üm demekten asla ve asla korkmamalı adeta bir suçlu psikolojisine bürünmemeli. Öz yurdunda garipsin öz yurdunda parya durumunu kimsenin düşürülmemesi gerekir. Türklüğü neredeyse gizlenecek bir kimliğe dönüştürme gayretleri, sözde sorunları çözmez, taviz tavizi doğurur. O zaman neden binlerce şehit verildi. Bölücü örgütün isteklerini yapmak için mi? İmralı ile görüşülürken neden hala güvenlik güçlerimize kurşun sıkılıyor? Teröristle müzakere fitneyi azdırmaktadır."
(GC-SK-Y)

20.02.2013 12:33:35 TSI

Editör: Wan Haber