Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Erdemir'de yapılacak 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne ilişkin Türkiye Metal İşverenleri sendikası'na (MESS) verilen sözleşme taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Gülüç beldesinde Büyük Anadolu Ereğli Otel'inde düzenlenen toplantıya Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, şube sekreteri Metin Ercan, baş temsilci Mustafa Yıldız ve şube yöneticileri ile Erdemir iş yeri temsilcileri katıldı. Odabaş, bu dönem Erdemir çalışanlarına yönelik iyi bir sözleşme yapmanın mücadelesini verdiklerini söyledi. Sözleşme taslağının, Erdemir çalışanlarından alınan önerilerle birlikte Şube yönetiminin görüşlerini de içeren şekli ile Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'ne sunulduğunu belirten Odabaş, "Sendika olarak hazırladığımız sözleşme taslağını, Erdemir'i temsil edecek olan MESS'e verdik. Bu ay içinde MESS ile masaya oturarak ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz. Çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin üst düzeyde tutulmasına yönelik mücadelemizde her zamanki gibi en büyük destekçimiz üyelerimiz olacak. Üyemizden aldığı güçle, bu dönem iyi bir sözleşmeye imza atacağımıza inanıyoruz" dedi.
Odabaş'ın konuşmasının ardından söz alan bazı işçiler, sendikaya olan bağlılıklarını dile getirerek, "Bize bu imkanı sağladığı için Sayın Başkanımız Odabaş ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyoruz. Biz sendikamıza güveniyoruz. Her zaman da destekliyoruz. Yapılacak bu sözleşmede de haklarımızı çok iyi korunacağınıza eminiz. Erdemir çalışanları olarak her ne koşulda olursa olsun sendikamızın yanındayız" dediler.
(HH-ÖA)

06.02.2013 14:42:10 TSI

Editör: Wan Haber