Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Erdemir ile yapılacak 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, üyelerin haklarının en üst düzeyde sağlanması için çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu sene çok konuşanların değil, çok çalışanların yılı olacak" dedi.
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Erdemirspor Kulübü yararına düzenlenen Kaynaşma ve Dayanışma gecesine katıldı. Türk Metal Sendikası'nın organizasyonuyla, Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Hotel'de düzenlenen gecede konuşan Yıldırım, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın da geceye katılmayı çok arzu ettiğini belirterek, "Ancak yoğun çalışma temposu nedeniyle aramızda olamadı. Sizlere sevgi ve selamlarını iletmemi istedi" dedi.
2822 sayılı Sendikalar Kanunu'nun değiştiğini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:
"Bu yıl grup toplu iş sözleşme yılı. Bundan dolayı da hepiniz sıkıntılısınız, hepinizin beklentileri var. Bunun için de başta Genel Başkanımız olmak üzere hepimiz en üst düzeyde çalışma yapacağız. Yüce Rabbim bizi mahcup etmesin. Size hizmet ediyor olmaktan son derece mutluyum. BMC'de çalıştığım dönemlerde Şube Başkanı olduktan sonra 5 tane demir-çelik fabrikası bünyemizdeydi. Yusuf başkanımız sağ olsun, bana o dönemlerde çok ışık tuttu. Demir-çelik fabrikaları hakkında daha net fikir sahibi oldum. Demir-çelik fabrikasında bırakın çalışmayı, işletmeyi gezerken bile ölme riski var. Bu nedenle Ereğli (Erdemir) öyle, böyle gidiyor, yok makası aştı gibi sözleri söyleyenler bizim umurumuzda değil. Kimse de kusura bakmasın. Allah nasip, kısmet ederse, başlatılan ve 25 maddeyi geçtiğimiz MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi size de ışık tutacaktır. Benim de dilek ve temennim masa başında olmasından yana. Ama arife tarif gerekmez. Biz bu dönem size ait olanları almak adına büyük bir mücadele vereceğiz. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız, bilmenizi istiyorum"
Bu yıl 114 bin kişiyi ilgilendiren grup sözleşmesi yapacaklarına dikkat çeken Yıldırım, "Attığımız her adımdan üyelerimizin haberi olacak. Bizim, insanların milyon yada milyar dolar kazançlarında gözümüz yok. Biz sadece bize ait olanları almanın mücadelesini vereceğiz.Şube Başkanımız ve yönetici arkadaşlarımız, sözleşme ile ilgili görüşlerini sizlere aktarıyorlar. Biz de çalışanlarımızın haklarını almak adına bir takım tespitlerde bulunuyoruz. 4 Şubat'a kadar taslağımızı oluşturacağız. Değerli ŞubeBaşkanımız da (Odabaş) önümüzdeki günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşacak. Kazamız mübarek olsun, Allah utandırmasın" dedi.
Türk Metal'in bu yıl 50. Kuruluş yıl dönümü olduğunu belirten Yıldırım, "Bu sene Türk Metal'in 50. kuruluş yıl dönümü. Bu da size bir şey çağrıştırıyordur. Tespitin ve taslak çalışmalarının müzakerelerin bağıtlanmasının geciktiğini de varsayarsak, bu yılki grup toplu iş sözleşmesinin bağıtlanma olasılığını Mayıs, Haziran gibi öngörüyoruz. Çünkü birikmiş sorunlarımızı çözmek adına uzun uzun müzakere etmemiz gerekiyor. Bunun için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Toplu İş Sözleşmesini inşallah değerli işveren yöneticilerinin de katkısıyla masa başında bağıtlarız. Ondan sonra da Türk Metal Sendikası'nın 50. Kuruluş yıldönümünü 4 farklı bölgede çok büyük organizasyonlar yaparak Nisan, Mayıs Haziran ve Temmuz'da final yapmak üzere hep birlikte kutlarız" diye konuştu.
Erdemir İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke, de gecede yaptığı konuşmada Erdemir'de gelinen noktada çalışanların büyük katkısı olduğunu savunarak, "Çalışanlarımızın temsilcisi, iş barışının sürdürülmesinde büyük katkıda bulunan sendikamız ile Erdemir yönetimi arasındaki ilişkiler, Erdemir geleneğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılıklı anlayış, birliktelik, beraberlik ve iyi duygularla devam edecektir. Bu sözleşmede de, bundan öncekiler gibi masadan güzel bir şekilde anlaşarak iyi bir birlikteliğe devam edeceğimizi ümit ediyoruz. Şunun çok bilincindeyiz; hepimiz bir Erdemir çalışanıyız. Geldiğimiz bu noktaya da sizlerin sayesinde ulaşmış vaziyetteyiz. Süregelen bu iş barışı ve iş kültürü ile sendika ve yönetimimizle şirketimiz daha iyiye, daha güzele daha da öteye taşıyacağımıza kesinlikle inanıyorum.
Sendikamızın değerli yöneticilerine ve Erdemir Spor'un değerli yönetici ve sporcu arkadaşlarımıza da bu vesileyle bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonraki günlerimiz de hep böyle eğlenceli, hoş ve güzel geçer" dedi.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da Zonguldak'ta düzenlenen "Emeğe Saygı Mitingi"ni anımsatarak, "Erdemir çalışanları geçtiğimiz hafta Zonguldak'ta düzenlenen madenci eyleminde güzelliğinizi gösterdiniz. Ben, sizinle birlikte Ereğli'de dağları da yıkarım, bunu da biliyorum, hiçbir zaman da şüphem olmadı. Genel Başkanımızın da ifadesiyle Türk Metal Sendikası 50 yıllık çınar oldu. Kulübümüz de bu noktada. Sendikamız da, kulübümüz de sizin sahip çıkmanızla daha da büyüyecek, kolları ve yaprakları yeşerecek. O nedenle hep beraber bu çınarı büyütmek, kollarını artırmak ve birlikte daha iyi yerlere gelmek için birlikte bu yolda yürüyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
Türk Metal Sendikası Baş Temsilcisi, Mustafa Yıldız da, Erdemir işçileri adına yaptığı konuşmada, "Türk Metal Sendikası ile Erdemir işçilerinin, yakalanan başarıda imzası bulunduğunu ifade ederek, "bu başarıların devam etmesi anlamında gerek sendika, gerekse Erdemir çalışanları olarak üzerimize düşeni harfiyen yapacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.
Konuşmalar sırasında geceye katılan Erdemir işçileri Sık sık 'Türk Metal Nerede, Biz Oradayız' sloganları atıldı.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, geceye katılımından dolayı Süleyman Yıldırım'a anı plaketi takdim ederken, Genel Başkanı Pevrul Kavlak'a ulaştırılmak üzere sırtında "Pevrul Kavlak" yazılı 6 numaralı takım formasını teslim etti. Aynı formadan, Yıldırım, Böke ve Erdemir İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Alkan'a hediye edildi.
Kulübe katkı amacıyla gerçekleştirilen hediye çekilişin ardından yerel sanatçılar eşliğinde eğlenildi.
Geceye, Metal Sendikası Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Metal-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir, Erdemir Spor Genel Menajeri Ömer Erdinç, Erdemir Baskotbol Takımı Baş antrenörü Özhan Çıvgın, Yardımcı Antrenör Servet Özsüner, Kondisyoner Erdem Gürok, Erdemir Formenler Derneği Başkanı Ertuğrul Bayramoğlu ile yaklaşık 700 Erdemir işçisi katıldı.
(HH-

31.01.2013 14:40:20 TSI

Editör: Wan Haber