Türk Kızılayı üst düzey yöneticileri, Myanmar İnsani Yardım Operasyonu kapsamında yürütülen faaliyetleri yerinde incelemek ve çalışmaların bundan sonraki seyrini yerel yöneticilerle planlamak için Myanmar'a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında hükümet yetkilileri ve yerel yöneticilerle temasta bulunan Kızılay heyeti, yardımların artacağını bildirdi.
Türk Kızılayı üst düzey yöneticileri, Myanmar İnsani Yardım Operasyonu kapsamında yürütülen faaliyetleri yerinde incelemek ve çalışmaların bundan sonraki seyrini yerel yöneticilerle planlamak için Myanmar'a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında hükümet yetkilileri ve yerel yöneticilerle temasta bulunan Kızılay heyeti, yardımların artacağını kaydetti. Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, Genel Sekreter Muzaffer Komit ve Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Aydoğdu'ndan oluşan heyet, Myanmar ziyaretleri kapsamında önemli temaslarda bulundu. Ülkede yaşanan insani krizin yaralarını sarmak üzere çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı'nın bundan sonra daha kapsamlı faaliyetler yürütmeyi amaçladığını belirten Kızılay heyeti, konuyla ilgili hükümet yetkilileri ve yerel yöneticilerle toplantılar gerçekleştirdi.

KALICI KONUTLARIN YAPIMI PLANLANIYOR
Myanmar'da hükümet ve yerel yönetim yetkilileriyle görüşen Türk Kızılayı heyeti, ilk toplantısını Sınır İşleri Bakanı Thein Htay ile yaptı. Myanmar ziyareti kapsamında Myanmar Kızılhaçı Başkanı Prof. Dr. Tha Hla Shwe ve Arakan Eyaleti Başbakanı U Hla Moung Tin ile de toplantı yapıldı.
Milyonlarca Müslüman ve Budist'in yaşadığı kampları ziyaret eden Türk Kızılayı heyeti, gıda yardımının aralıksız devam ettiği kampların bazılarında gıda malzemesi dağıttı. Türk Kızılayı tarafından hazırlanan pirinç çuvalları kamplardaki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı.
Türk Kızılayı'nın Myanmar İnsani Yardım Operasyonu önümüzdeki dönem de tüm hızıyla devam edecek. Gıda dağıtımının yanı sıra ihtiyaç sahibi insanların barınmalarını sağlayacak toplu konutların inşa edilmesi de planlanıyor. Yaklaşan yağmur mevsimi nedeniyle bulaşıcı hastalıkların görülebileceği kamplarda önlemleri şimdiden alan Türk Kızılayı, Türk halkının yardımlarını Arakanlı Müslümanlara ulaştırmak için büyük gayret gösteriyor.
(EY-CC-Y)

11.02.2013 15:08:30 TSI

Editör: Wan Haber