Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın hemen ardından harekete geçen Türk Kızılay'ı, bölgeye uzman ekiplerini ve öncü araçlarını sevk etti. Patlamada yaralananların olduğu bilgisi üzerine ise bölgedeki hastanelere toplam 644 ünite kan ulaştırdı.
Meydana gelen patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin ise yaralandığı bilgisi alan Türk Kızılay'ı 10 kişilik uzman personelini Clivegözü Sınır Kapısı'na gönderdi.
Patlama sonrası hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisi için ise Hatay'daki ve bölgedeki kan merkezlerini alarm durumuna geçiren Türk Kızılay'ı Reyhanlı Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi, Antakya Devlet Hastanesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi ve bölgede bulunan diğer hastanelere toplam 644 ünite kan sevk etti. Türk Kızılay'ı ihtiyaç olması halinde ise 933 ünite kanı stoklarında hazır bekletiyor. Yaralıların yakınları ile de Türk Kızılay'ı ikram aracını da bölgeye sevk etti.
Türk Kızılayı, gelişmelerin Afet Operasyon Merkezi, Akdeniz (Adana) Bölge Müdürlüğü tarafından takip edildiğini bildirdi.
(AS-YHY-Y)

11.02.2013 21:31:31 TSI

Editör: Wan Haber