Türk Kızılayı Çukurova Şubesi, ilk genel kurulunu yaparak yönetimini seçti. Dernek, genel kurul öncesi şube binasını da törenle hizmete açtı.
Türk Kızılayı Çukurova Şubesi'nin Öğretmenler Bulvarı üzerindeki hizmet binası Vali Vekili Halis Aslan, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, dernek üyeleri ve davetlilerin katıldığı törenle açıldı.
Açılış töreninin ardından hizmet binasında derneğin ilk genel kurulu yapıldı. Genel kurulda başkanlığa aday olan Ökkeş Ağca, burada yaptığı konuşmada Kızılay'ın gönül erlerinin görev yaptığı sivil bir örgüt olduğuna dikkat çekerek, mayasının hoşgörü, cefa, fedakarlık ve hepsinin ötesinde sevgi kavramından oluştuğunu anlattı. Sevgi konusunu kültürümüzde en ileri seviyede tanımlayan iki önemli şahsiyet olan Mevlana ve Yunus Emre'nin öğretilerini şiar edinmek icap ettiğine inandıklarını anlatan Ağca, "Bu sevgi anlayışında din, dil, ırk, şekil şemal ayrımı yapılmamıştır. Biz de bu anlayışla Kızılay Çukurova Şubesi olarak hizmet etmeye çalışacağız" dedi.
Vali Vekili Halis Aslan da Adana'da 15 bin Suriyeli sığınmacının barınacağı şekilde hazırlıkları yapılan Çadırkent'teki çadırların yarısının Kızılay tarafından karşılandığına dikkat çekerek, "Kızılay, bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin en büyük markası olmuştur. Her muhtaç duruma düştüğümüzde başvurduğumuz ilk ve tek adrestir. Her türlü riske ve insan hayatını olumsuz etkileyen konularda bugüne kadar ülkemizi başarıyla temsil etmiş ve adından bütün insanlığı haberdar etmiştir. Burada görev almak bir şereftir. İnsanlık görevidir " dedi. Aslan, yakın zamanda Adana'da 15 bin Suriyeli sığınmacının misafir edileceğini ve Türk Kızılay'ı Adana Şubelerin önemli görevler ifa edeceklerine de dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Divan Başkanlığını Güngör Sevin'in yaptığı genel kurulda Ökkeş Ağca başkanlığa getirildi.Yönetim Kurulu, Şükrü Kulak, Bekir Özdemir, Harun Kaya, Kazım Çegil, Murat Gümüşay, Mehmet Akbaş, Denetim Kurulu'na Mehmet Akif Akyıldız, Genel Merkez Delegeliğine de Şükrü Kulak seçildi.
(AKL-Y)

09.02.2013 17:09:34 TSI

Editör: Wan Haber