Türk Kızılayı Derneği Çubuk Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, tekrar başkanlığa seçildi.
Türk Kızılayı Derneği Çubuk Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu, Kızılay binası düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve üyeler katıldı. Divan heyetine Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan seçildi.
Genel kurulda bir konuşma yapan Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, Çubuk'ta elbirliği içinde büyük işler başardıklarını belirterek, "Kızılay ilk olarak Çubuk'ta 1931 yılında Hilali Ahmet Cemiyet olarak kuruldu ve ilk yardım elini 1933 yılında açlıktan ot yemek zorunda kalan 15 köylüye yardım eli uzatarak faaliyetlerine başladı. O günden bu tarafa Türk Kızılayı, ilçemizde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım eli uzatmaktadır. Çubuk Şubesi olarak 2010 ve 2012 yılları arasında 404 bin 533 TL gelir, 314 bin 711 TL gider gerçekleştirildi. Banka hesabımızda da 40 bin TL bulunmaktadır. Bununla birlikte yardıma muhtaç aileye 5 bin 850 TL nakdi yardım, ihtiyaç sahibi 500 kişiye 250 TL para yardımı, 450 kişiye kumanya yardımı ve 300 aileye de kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik. Van ve Suriye için belediye ile birlikte başlattığımız kampanyalarla ilçe halkımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 14 adet tekerlekli sandalye, 140 bot, 140 kaban dağıtımı yaptık. Bu gönüllü harekette bize destek olan hepinize teşekkür ediyorum. Kongremizin Çubuk'a ve Türk Kızılay'ına hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.
Türk Kızılayı'nın birlikte çalışmaktan onur duyduğu bir kuruluş olduğunu dile getiren Kaymakam Şahin ise, ilçedeki yardıma muhtaç ailelerin bir kısmına kendilerinin ulaştığını, bir kısmına da Türk Kızılayı'nın ulaştığını belirterek, "Ben bu gönüllü harekete katkı veren başta Dernek Başkanı Selahattin Koç bey olmak üzere tüm dernek mensuplarına teşekkür ederim" dedi.
Yukarı Çavunudur'da 2000 yılında yaşanan depremin hemen ardından yaklaşık bir saat gibi kısa bir sürede Türk Kızılayı'nın beldeye gelerek vatandaşlara yardım eli uzattığını hatırlatan Başkan Özden ise, inanlara ihtiyaç anında yardım eli uzatmanın önemine işaret etti. Kızılay'ın sadece yurtta değil, yurt dışında da çok önemli görevler yürüttüğünü ifade eden Başkan Özden, merhametin ve iyiliğin simgesi olan hilali tüm dünyaya tanıtan kuruluşun gönüllü bir ferdi olmanın gururunu yaşadığını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gökmen faaliyet ve denetim kurulu raporlarını okuyarak, etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ardından Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Avan, derneklerine katkılarından dolayı Koç'a teşekkür belgesi verdi. 85 delegenin katılımıyla yapılan kongrede tek listeyle seçime gidilirken, mevcut Başkan Selahattin Koç tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
(ND-CC-Y)

11.02.2013 15:11:44 TSI

Editör: Wan Haber