Türk Kızılayı Çatalağzı Şube Kongresi gerçekleştirildi. Dernek tüzüğüne göre üç yılda bir yapılan kongreler kapsamında, Çatalağzı Şube Başkanı Nevzat Ay, üç yıllığına daha güven tazeledi.
Türk Kızılayı Derneği Çatalağzı Şube Başkanlığı seçimleri 9 Şubat 2013 tarihinde Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde gerçekleştirildi. Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde, iki aday yarıştı.
Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ay ise kullanılan 44 oyun, 31'ini alarak güven tazeledi. Diğer aday Yıldıran Fındık ise 13 oy aldı. Kongre sonrasında değerlendirmede bulunan Başkan Ay, yeni yönetim kurulunun görev paylaşımının yapılacağını belirterek şöyle dedi:
"Türk Kızılayı Çatalağzı Şubesi Olağan Kongresi, 9 Şubat 2013 tarihinde saat 11.00'de Çatalağzı Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede, 58 üyeden 44'ü oy kullandı. Divan Başkanlığını Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün yaptı. Katip üyelikleri Vedat Alkan ve Harun Öztürk yaptı. Kongrede mevcut yönetimimizin haricinde bir de Yıldıran Fındık arkadaşımız da adaylığını koydu. Fakat üyelerimizin oylarıyla yeniden güven tazeledik. Kongremizin ardından Türk Kızılayı Çatalağzı Şube Başkanı olarak yeniden göreve geldiğim için çok mutluyuz. Bundan sonra da aynı şevk ve yüreklilikle Türk Kızılayı'nın Çatalağzı'nda daha iyi hizmet verebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bizlere bu seçim sürecinde destek veren tüm üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza ve Çatalağzı'nın değerli insanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Şube olarak kongremizin sonrasında ilk olarak yönetim kurulunu toplayıp görev dağılımı yapacağız. Bu kongrenin Çatalağzı halkı için hayırlı olmasını diliyor, aynı birlik ve beraberlik ile hiçbir ayrım yapmadan üyelerimiz ve halkımızla Türk Kızılayı'nın misyonlarını arttırmak için elimizden geleni yapacağız."
Oluşan yönetim ise "Nevzat Ay, Ramazan Yüzlü, Aydın Palabaş, Abidin Çorak, Volkan Koçsan, Şengül Türkeli, Mahir Akman" şeklinde belirlendi.
(OA-OA-Y)

11.02.2013 11:32:26 TSI

Editör: Wan Haber